Logo kliknieuws.nl/uden
Het bestuur van het Hoischurke: Gert-Jan, Bart, Justin en Daan.
Het bestuur van het Hoischurke: Gert-Jan, Bart, Justin en Daan.

'Eigenlijk is er niks veranderd aan het Hoischurke'

  •   554 keer gelezen

ZEELAND | Al meer dan 50 jaar is het Zeelandse Hoischurke springlevend. De vrijwilligersorganisatie, die activiteiten organiseert voor jongeren in de leeftijd van 10 tot 15 jaar, opent dit seizoen op zaterdag 21 september met een schuimparty.

Een halve eeuw geleden werden op de bovenverdieping van het Parochiehuis 'soos'avonden gehouden voor de Zeelandse jeugd. Met de verhuizing naar de Vlashoeve, een voormalige boerderij aan de Puttelaar, in de beginjaren '80 veranderde de naam van 'Ut Zulderke' naar 'Ut Hoischurke'. Naast deze avonden werden meer activiteiten georganiseerd. In de hoogtijdagen werden de in de regio bekende 'disco'-avonden wekelijks door 400 jongeren uit de regio bezocht. "Ouders kennen het Hoischurke misschien nog van vroeger. En eigenlijk is er niets veranderd", vertelt voorzitter Daan van der Cruijsen. "Al zijn de activiteiten aangepast aan de huidige tijd. Met een dansavond trek je tegenwoordig weinig jongeren. Met een gameavond des te meer." Elke maand organiseren ze een activiteit. "Dat kan in de Vlashoeve zijn, maar ook in de bossen zoals een spooktocht. Speciaal zijn onze 'Geen Grenzen'-avonden. Een zaterdagavond waar we, net zoals vroeger met de disco-avonden, veel dansen en springen op de muziek van deze tijd die door eigen DJ's worden gedraaid."

Komend seizoen wil 'Jongerenevents' Hoischurke ook (meer) jeugd uit andere dorpen gaan trekken. "We hebben een goede basis en een concept wat niet overal te vinden is. Contacten lopen steeds meer via de digitale weg. Wij willen avonden organiseren waar de jeugd gezellig samen 'in real life' kan optrekken." Het nieuwe seizoen start op zaterdag 21 september met de jaarlijkse schuimparty. "Glibberen op de dansvloer op de nieuwste beats. Iedereen van 10 tot en met 15 jaar is welkom, van 19.00 tot 22.00 uur."

Meer berichten