Logo kliknieuws.nl/uden

Sportieve Wereld Alzheimer Dag in Uden

  •   236 keer gelezen

UDEN | Samen bewegen. Dat is dit jaar het thema van de jaarlijkse Wereld Alzheimer Dag. Op of rond 21 september wordt wereldwijd aandacht gevraagd voor dementie: een ziekte die grote impact heeft op het leven van veel mensen. In Uden houdt de plaatselijke afdeling van Alzheimer Nederland samen met een aantal partners een sportieve middag, van 14.00 tot 16.00 uur, bij De Keien Atletiek, stadion De Kuip, aan Sportlaan 2.

"Bewegen kan de kwaliteit van leven van mensen met dementie vergroten. Bovendien is het niet alleen gezond, maar ook leuk om samen te doen. Bijvoorbeeld met mantelzorgers of andere mensen uit je omgeving," zegt Gerjoke Wilmink, directeur van Alzheimer Nederland. Reden genoeg om 'Samen Bewegen' tot thema uit te roepen voor de 26e Wereld Alzheimer Dag.

In Uden geeft wethouder Maarten Prinssen om 14.00 uur het startsein voor een sportieve middag, waaraan een breed scala aan sportverenigingen en natuureducatievereniging IVN meewerken. Er is een informatiemarkt en er zijn sportieve demonstraties, waarbij aan sommige 'attracties' mensen ook zelf mogen mee doen. Daarnaast presenteert afdeling Oss-Uden-Meierijstad van Alzheimer Nederland haar lokale activiteiten, zoals de sociëteiten voor mannen en vrouwen en het Alzheimerkoor. De middag is gratis toegankelijk. Alzheimer Nederland biedt bezoekers graag een kop koffie of thee aan.

Meer berichten