Steven van Dijke was trefzeker namens Ollandia in het uitduel met Odiliapeel.
Steven van Dijke was trefzeker namens Ollandia in het uitduel met Odiliapeel. Foto: Ollandia

5E: Winnende start voor FC Uden en FC De Rakt, Ollandia veegt Odiliapeel van de mat

Voetbal 1.460 keer gelezen

FC Uden en FC De Rakt zijn met drie punten begonnen aan het nieuwe seizoen. De ploeg van trainer Toon Bongers was thuis met 3-2 te sterk voor MVC. De Rakt knokte zich naar een 4-2 overwinning tegen Irene. Odiliapeel beleefde een offday op eigen veld tegen Ollandia, dat met 1-6 won. VCO was niet opgewassen tegen Elsendorp. Boerdonk kleineerde Keldonk.

FC Uden kwam al vroeg op achterstand, maar boog de wedstrijd om via Robin van de Ven en Piotr Murawski. De gasten scoorden tien minuten voor tijd de 2-2, maar Murawski had het laatste woord voor de degradant. Stadgenoot De Rakt had ook een comeback nodig voor de winst. Na twintig minuten leidde Irene met 0-2, maar al bij rust was die schade gerepareerd via Jeroen Smulders en Rens van de Rakt (tweemaal). Na rust stelde Patrick Bosman de zege veilig. FC De Rakt-trainer Eus Marijnissen: "Na een slecht begin hebben we veertien 100% kansen gemist, maar deze overwinning is dik verdiend!"

Ollandia koploper
Odiliapeel had zich meer voorgesteld van de seizoensouverture. De enige treffer voor De Peel, van Luuk van de Pol, werd pas genoteerd bij een 0-6 voorsprong voor Ollandia, dat Steven van Dijke, Remco Voets, Gerbe Voets, Stefan Erven en Robert Erven (tweemaal) zag scoren. De 6-1 zege was niet genoeg voor de koppositie, want Boerdonk won met 6-0 van buurman Keldonk.
VCO heeft zich als doel gesteld zich te verbeteren ten opzichte van vorig seizoen. In 't Oventje was Elsendorp met 1-3 te sterk voor de mannen van trainer Mario van Berkom, die Bas Raaymakers de enige treffer zag noteren voor VCO.