Afbeelding
Foto: Peter Noy

Benefietconcert Ruben van de Laar geeft extra energie

Human Interest 1.233 keer gelezen

UDEN | Ondanks de vele andere evenementen was het zondagmiddag lekker druk in Cultureel Centrum de Pul in Uden. Met een goedgevulde zaal speelden de bands Get Around en Liquid Air het dak er af. Medeorganisator Marianne Koenders onthulde na afloop een waardecheque van 1.365,30 euro, de opbrengst van deze middag. Helaas kon Ruben van de Laar (20), die door een motorcrossongeluk aan een rolstoel is gekluisterd, er zelf niet bij aanwezig zijn omdat hij momenteel in het ziekenhuis ligt. Hij bedankte na afloop via een skypeverbinding het publiek voor hun geweldige steun.

door Peter Noy

Volgens Anita en Jan van de Laar, de ouders van Ruben, zijn dit soort acties goed voor het verwerkingsproces. Door de opgelopen dwarslaesie van Ruben, afgelopen najaar, is het leven van Ruben en het gezin op zijn kop komen te staan. "Het geeft ons kracht en energie om het 'project aanleunwoning' door te zetten. Het doel van deze inzamelingsactie is om een bijdrage te leveren voor het uitbouwen van de ouderlijke woning zodat Ruben daar binnenkort zelfstandig kan gaan wonen. Er liggen gemeentelijke nutsvoorzieningen op het stukje beschikbare grond voor de aanleunwoning, deze moeten worden verlegd. Dat gaat ca. 30.000 euro kosten, een onmogelijke opgave voor Ruben en zijn ouders. Anita vertelt openhartig: "Het lijkt alsof het ongeluk gisteren pas gebeurd is. Het is extra wrang omdat Ruben, na een intensieve revalidatie in de Sint Maartenskliniek, een paar maanden thuis is geweest. Door een open wond moest hij weer terug naar het ziekenhuis. Je bent altijd gewend om met zijn vieren aan tafel te zitten. Ruben is een sterke knul, een echte doorzetter. Hij zegt tegen ons, 'pap-mam, het heeft geen zin om achteruit te kijken, ik moet vooruit. Ik wil er alles uithalen wat er uit te halen valt'. Laatst kwam er een jongetje aan de deur om 1 euro uit zijn spaarpot te geven, dat doet je toch wel wat," aldus Anita.

Doneren
Aan het einde van de middag werd door de bandleden Pierre en Wilko een persoonlijk, voor Ruben geschreven lied, gezongen waarbij sommigen het niet droog hielden. Anita bedankte aansluitend de organisatie, de collega's van BrabantZorg Sint Jan, cultureel centrum de Pul en alle aanwezigen voor de geslaagde middag. Degene die graag een financiële bijdrage wil leveren, kan een bedrag doneren op bankrekening NL64 RABO 3666 3398 16 ten name van R.J. van de Laar.
 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant