Het MuzeMobiel team.
Het MuzeMobiel team.

MuzeMobiel van start in Bitswijk

Algemeen 865 keer gelezen

UDEN | Vanaf maandag 30 september kan iedere Bitswijker gebruik maken van MuzeMobiel. Tijdens het haalbaarheidsonderzoek, uitgevoerd eind 2018, hebben de bewoners al kennis kunnen maken met deze specifieke mobiliteitsoplossing. De zeer grote belangstelling, tijdens die onderzoeksperiode, is voor het bestuur van de stichting MuzeRijk voldoende reden om met een pilot te starten.

Deze pilot, die loopt tot 1 januari 2021, is mogelijk door een aanzienlijke financiële bijdrage van Oranje Fonds, DELA Fonds, Stichting RCOAK, Rabobank, Stichting Het R.C. Maagdenhuis en Stichting Brentano's Steun des Ouderdoms.  
MuzeMobiel is een vervoerssysteem voor alle bewoners van de Bitswijk, maar speciaal voor ouderen en kwetsbare mensen. Minder mobiele mensen en mensen, die soms wat extra hulp nodig hebben, kunnen daardoor zelfstandig naar een activiteit in MuzeRijk, de huisarts, ziekenhuis Bernhoven, winkels, gemeentehuis, enzovoorts. Door deze mobiliteitsoplossing komen deze mensen minder snel in een isolement terecht, waardoor de kans op vereenzaming afneemt.Voor het bezoek aan activiteiten in MuzeRijk kunnen ook bewoners, net buiten het gebied van de Bitswijk, van MuzeMobiel gebruik maken.

MuzeMobiel rijdt vooralsnog alleen op maandag t/m vrijdag van 09.00 uur tot 17.00 uur. Een enkele reis is 1 euro (bij gebruik van een 10 strippenkaart) en bestellen van een rit kan bij de receptie van MuzeRijk persoonlijk of telefonisch 0413 26 85 48. Het project wordt volledig met vrijwilligers uitgevoerd.

Als chauffeur van MuzeMobiel leert men omgaan met kwetsbare mensen waardoor een betaalde baan, mogelijk als taxichauffeur, kansrijk wordt. Als een vorm van dagbesteding wordt een bijdrage geleverd als bijrijder. In deze rol kan men de passagier en de chauffeur van de MuzeMobiel ondersteunen met boodschappen dragen, inklappen van de rollator, vastzetten in de gordels, enzovoorts. Tijdens de manifestatie 'Proef de Buurt', op zondag 29 september in MuzeRijk kan men van 13.00 uur tot 17.00 uur terecht voor meer informatie. Ook het volledig elektrische voertuig is dan aanwezig. Er zijn nog niet voldoende MuzeMobiel chauffeurs. Belangstellenden kunnen zich melden bij de receptie van MuzeRijk of naar Proef de Buurt komen. Meer informatie: receptie.muzerijk@gmail.com of telefoonnummer 0413 26 85 48.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant