Afbeelding

Waarom vakantie met een huurauto voordeliger is

Zakelijk 681 keer gelezen

Excursies in een rondvaartboot, een partyboot, een stadsbus, een dubbeldekker of een treintje. Overal ter wereld kun je een stad of park bekijken vanuit een vervoermiddel dat voor jou klaarstaat. Hartstikke leuk! Er is echter één nadeel: je bent met een groot aantal medepassagiers samen en hebt je te houden aan vaste tijden en afspraken met de chauffeur. Dat kan ook anders.

Je kunt namelijk hetzelfde gaan zien met eigen vervoer. Als je niet met je eigen auto bent, is een huurauto de oplossing. Duur? Allerminst. Op easyterra kun je zelf bepalen welke huurauto je wilt en welke voor jou goed betaalbaar is. Een voorbeeld: een auto huren voor jouw Spaanse trip. 

Stel je maar eens voor dat je gezellig richting het zuiden rijdt. Stopt voor een kop koffie of een lunch als het je uitkomt. Misschien afwijkt van je route omdat je nog ergens langs wilt, en op de plaats van bestemming ook weet dat je volledig mobiel bent. Het is de ultieme vrijheid. En dat is wat je wilt tijdens je vakantie, toch?

Huurauto biedt vrijheid
Met een huurauto heb je volledige vrijheid en hoef je je zeker niet te houden aan de tijden van vaste excursies. Geen wachttijden voor de rondvaartboot, geen lange rijen bij de kassa voor een kaartje voor een bustour. Niks van dit alles. Je bepaalt zelf wanneer je gaat, wat je wilt zien en hoe lang je daar blijft. Naast het voordeel van volledige vrijheid betekent een auto huren ook dat je bij pech direct geholpen wordt. Je wordt volledig ontzorgd. Voor je het weet kun je met een vervangende auto verder. Wel zo relaxed. 

Huurauto: duur of niet?
We zouden geen Hollanders zijn als we niet over geld zouden beginnen. Een auto huren zou duur zijn. Dat is niet waar. Voor tweehonderd euro kun je al een weekje met een klein model op stap. Realiseer je bovendien dat zonder auto deelnemen aan georganiseerde excursies ook een lieve duit kost.

Zeker als je met meerdere personen bent, kan dat bedrag aardig oplopen. Een gemiddeld gezin met twee kinderen moet vaak flink in de buidel tasten om deel te nemen aan georganiseerde tripjes. Vaak blijkt dan achteraf dat je goedkoper uit was geweest als je zelf de excursie had georganiseerd en er met een huurauto met je gezin naartoe was gereden.

Laat je daarom goed voorlichten, kies je bestemming, bekijk wat het je waard is en maak een bewuste keuze. Een huurauto kan je veel kopzorgen schelen, je gaat veilig de weg op, hebt absolute vakantie-vrijheid en begeeft je comfortabel door jouw favoriete stad, streek of land. Of dat nu Spanje is, Griekenland, Duitsland of Scandinavië. Geniet!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant