Cos en Wes met de burgemeester en kok Petja.
Cos en Wes met de burgemeester en kok Petja.

Udense Cos en Wes in finale Keukenbazen Battle

Algemeen 1.383 keer gelezen

UDEN | Cos van der Locht en Wes Biemans van basisschool De Vlieger zijn de Udense winnaars van Keukenbazen. Uit alle inzendingen koos de jury, bestaande uit burgemeester Henk Hellegers en kok Petja Verweij van restaurant 'Eten bij Petja', het 'Duo Pinotti' team tot winnaar.

Zij gaan met hun gerecht 'Super vegaburger met friet en tzatziki' Uden vertegenwoordigen tijdens de Mega Live Kookbattle in Den Bosch. Met ondersteuning van Petja Verweij kookt het team op 5 oktober voor een vakjury en maakt daarmee kans op de titel 'Keukenbazen 2019'.

Keukenbazen
Keukenbazen is een regionale kookwedstrijd voor kinderen in de leeftijd van 10 tot 12 jaar. Kinderen kunnen zo ervaren hoe leuk het is om samen te koken én welke gezonde en lekkere producten er de eigen buurt te krijgen zijn.
"Elk team heeft erg zijn best gedaan om een lekker en leuk gerecht te bedenken en te bereiden. Met daarbij mooie foto's en prachtige filmpjes. Meedoen is ontzettend leuk, en ik ben trots op alle teams; zestien maar liefst, van 7 scholen. Er kan echter maar één de beste zijn," vertelt burgemeester Henk Hellegers. Petja Verweij vervolgt: "Samen met de burgemeester heb ik alle inzendingen beoordeeld. Daarbij hebben we bijvoorbeeld gekeken of het een gezond gerecht was, of er lokale producten gebruikt zijn, maar ook naar de creativiteit. Het was geen gemakkelijke opgave om een winnaar te kiezen, want alle inzendingen waren gewoon super goed. Maar Cos en West behaalden het hoogste aantal punten".

Kookworkshop
Elke deelnemer heeft een mooi deelname Keukenbazencertificaat gekregen. Daarnaast is er vanuit 'Guus beweegt je' een prijs beschikbaar gesteld voor de zes beste teams, die net niet de hoofdprijs hebben gewonnen; een tegoedbon voor een kookworkshop.

Finalediner
Op woensdag 9 oktober wordt tijdens een feestelijk diner bekend gemaakt welk team uit de regio de Mega Live Kookbattle heeft gewonnen. Dat team mag zich een jaar lang Keukenbazen 2019 noemen. De burgemeester van de betreffende gemeente krijgt de titel Smaakburgemeester van Brabant.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant