De 1-0 van Frank van Herpen (5) voor Nooit Gedacht
De 1-0 van Frank van Herpen (5) voor Nooit Gedacht Foto: Peter Kuijpers

Nooit Gedacht en Margriet beiden goed bedeeld met ieder één punt

Voetbal 825 keer gelezen

GEFFEN – Het is tijdens de wedstrijd op het overigens goed bespeelbare veld niet droog geweest op De Biescamp. Vooraf werd een minuut stilte in acht genomen voor de onlangs overleden Betsie Gloudemans echtgenote van Nico Gloudemans. Beiden erg betrokken bij Nooit Gedacht. Om 14.35 uur floot Scheidsrechter Aron Ulijn voor het begin.

De Geffenaren begonnen de competitie met een gelijkspel bij Den Dungen waar Margriet een 3-0 zege boekte op BMC. De thuisclub nam het initiatief in het duel waar het eerste echte gevaar kwam in de tiende minuut toen een bal uit een hoekschop boven Mark Ruijtenburg, die Danny de Natris weer naar de reservebank verwees, op de lat belandde. Opvallend veel nieuwe namen bij Margriet waar we bij de lijst reserves veel voormalige basisspelers aantroffen. Bij de Geffenaren zagen we niet veel veranderingen en blijft het een gedegen team met veel ervaring. In de zestiende minuut ging de bal op de stip bij Margriet. Een handsbal die veel discussie gaf. Ulijn stond er vlak bij en geven we hem  het bekende voordeel van de twijfel. Frank van Herpen schoot hem onberispelijk binnen. Veel ketelmuziek vanaf de tribune waar de gefaciliteerde jeugd voor het nodige rook- en vuurwerk zorg droegen.

Weinig  ruimte
Opvallend was dat de eerste kans voor de bezoekers uit Oss pas kwam in de 24e minuut voor Joey Schuurmans. Dit na terug leggen van Rob van de  Ven maar het leverde geen treffer op. Vijf minuten later was het wel raak. Ditmaal glipte Van de Ven door de Geffense defensie en schoof de bal langs keeper Willem van Ballegooy: 1-1.  Opvallend dat de deze twee kansen voor Margriet voldoende waren om de gelijkmaker te forceren. Bilal el Ghezaoui had het als linker aanvaller moeilijk tegen Stef van der Heijden die hem weinig ruimte gaf om zijn acties te plaatsen.

Rood
Na rust met de continu vallende regen en de rook van de tribune werd het spel er niet meer sprankelend op. Wel was Margriet veelvuldig op de helft van Nooit Gedacht te vinden dat zich wat in liet zakken. Beide trainers sloegen aan het wisselen. Tim Bissels werd door trainer Arno Methorst van Nooit gedacht vervangen door Bjorn Steenbergen. Maarten van Vugt plaatste zelfs een dubbele wissel. El Ghezaoui en Kheli kwamen naar de bank voor Morris Landman en Lars van de Kamp. Veranderen deed het allemaal niet veel. Beiden kregen nog een paar lichte mogelijkheden, maar gescoord werd er niet meer. Bijna in het eindsignaal pakte Joey Schuurmans nog zijn tweede geel, dus rood. De reden was in de optiek van Ulijn het met gestrekt been doorgaan op doelman Van Ballegooy. Zwaar gestraft omdat Schuurmans de doelman niet raakte en zelfs niet in de buurt kwam. Schuurmans: "Ik kwam inderdaad nog niet in zijn buurt. Dus wat dat voor onzin is. Maar hij zei dat hij de 'poging' bestrafte." Nou is de Osse aanvoerder niet vies van een kaartje, maar in dit geval kunnen we zijn gedachten billijken.

Gesprek met Michael van den Heuvel aanvoerder van Nooit Gedacht en Maarten van Vugt trainer van Margriet