Verkeersveiligheid komt ook aan bod.
Verkeersveiligheid komt ook aan bod.

Uden neemt deel aan Week van de Veiligheid

Algemeen 667 keer gelezen

UDEN | Uden neemt in de week van 7 tot en met 13 oktober 2019 deel aan de landelijke Week van de Veiligheid. De gemeente zet zich deze week extra in om inwoners bewust te maken van de veiligheid in de gemeente Uden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan onderwerpen als fietsendiefstal, woninginbraken, fietsverlichting en verkeersveiligheid.

Dit gebeurt in samenwerking met verschillende partijen als politie en bewoners. Tijdens de Week van de Veiligheid organiseert de gemeente verschillende activiteiten op het gebied van veiligheid, onder andere:

Vrijdag 4 oktober (avond): Witte voetjes actie in de wijk Zoggel; actie in het kader van woninginbraakpreventie samen met politie en buurtbewoners.
Maandag 7 oktober (ochtend): Aandacht fietsendiefstal Centrum Uden.
Dinsdag 8 oktober (middag): Aandacht fietsendiefstal rondom scholen; tijdens de acties worden er flyers bevestigd aan fietsen waarop tips staan om fietsendiefstal te voorkomen.
Woensdag 9 oktober (avond): Fietsverlichtingsactie bij het Sportpark; boa's en politie controleren in samenwerking met voetbalvereniging UDI'19 de fietsverlichting van de jeugd.
Vrijdag 11 oktober (ochtend): Voorlichting MONO (Ongestoord Onderweg) op de Markt; bewustwordingsactie van het afleidende effect van smartphonegebruik tijdens deelname aan het verkeer.
Gehele week: Test je veiligheidskennis via onderstaande website.

Een overzicht van alle activiteiten en meer informatie over in de Week van de Veiligheid vind je op www.uden.nl/weekvandeveiligheid.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant