WHV was op eigen veld een maatje te groot voor Nederwetten.

5E: FC Uden grijpt koppositie, WHV haalt uit, nederlagen voor Odiliapeel en FC De Rakt

Voetbal 1.115 keer gelezen

FC Uden is de nieuwe koploper in de vijfde klasse E na een 9-0 overwinning bij VCO. Door de eclatante zege in 't Oventje wipt FC Uden op doelsaldo over Ollandia heen, dat de topper bij Boerdonk met 0-1 won. Elsendorp behield ook de maximale score dankzij een 0-2 overwinning op FC De Rakt. WHV legde Nederwetten over de knie. Odiliapeel verloor opnieuw, ditmaal bij Nieuw Woensel.

FC Uden beleefde een gemakkelijke middag bij VCO en tankte vertrouwen voor de derby komende zondag op sportpark De Vlasakker tegen stadsgenoot FC De Rakt. In 't Oventje was Piotr Murawski de gevierde man bij de gasten. Hij maakte er vier in één helft. Melih Polat en Robin van de Ven zorgden voor een 0-6 ruststand. Faruk Polat tilde eigenhandig met drie treffers de marge naar negen. Met negen punten (en zestien doelpunten voor) is FC Uden prima begonnen aan het nieuwe seizoen. Door het superieure doelsaldo staat de equipe van coach Toon Bongers nu boven Ollandia, dat de topper bij Boerdonk met 0-1 won (doelpunt Steven van Dijke), en Elsendorp, dat te sterk was voor FC De Rakt: 0-2. "Een terechte nederlaag tegen een op alle fronten sterkere tegenstander", toonde trainer Eus Marijnissen van De Rakt zich een reele verliezer na afloop.

WHV haalt uit, verlies Odiliapeel
WHV meldde zich nadrukkelijk in de subtop van klasse 5E door een overtuigende 6-0 overwinning op Nederwetten. Gino Bosch maakte de enige treffer voor de rust. In de tweede helft had WHV slechts een kwartiertje nodig om uit te lopen naar 4-0 via Roel Lunenburg, Yorick van de Rakt en Tim Bunnen. Roel Lunenberg en Thijs Lunenburg, na een blunder van de keeper, bezorgden de geel-zwarten drie punten.
Odiliapeel ging met 4-1 onderuit bij Nieuw Woensel. "We hebben geen moment in de wedstrijd gezeten. Bij 4-1 misten we ook nog een penalty. Het loopt gewoon niet. Het hele team speelt zonder enig zelfvertrouwen, dus het houdt gewoon niet over op dit moment", zag Maarten van Stiphout van Odiliapeel.