Afbeelding

Bakje koffie bij de boer op De Volkelse Hooiberg

Algemeen 944 keer gelezen

VOLKEL | B&B De Volkelse Hooiberg doet aanstaande zaterdag weer mee met het evenement van Dutch Agri Food Week, dat vanaf 5 oktober van start is gegaan. Tijdens dit evenement komt de consument dichterbij het boerenleven te staan.

Tussen 14.00 en 16.00 uur kan iedereen (gratis) een bakkie koffie, thee of een glas melk komen drinken bij boer Corné en Arnanda van Dijk aan de Venstraat 3a in Volkel. De boer drinkt dan gezellig wat met degenen die langskomen. "Wij zelf zijn niet wezen staken in Den Haag vorige week, maar wij zijn van mening dat het belangrijk is om het publiek te laten zien waar wij dagelijks mee bezig zijn", vertelt Corné. "Dat we van onze dieren houden, hen goed verzorgen en dat we van ons bedrijf genieten in deze omvang. Wij willen niet inkrimpen. Ook willen we niet dat mensen niet weten waar we mee bezig zijn, wij zorgen namelijk als boeren en tuinders voor jouw ontbijt, lunch en warme maaltijd. Alle belangrijke bouwstoffen, eiwitten en vitamine komen van boeren en tuinders. Dit is een prachtige middag om daar eens bij stil te staan." Iedereen mag vragen stellen, mee in de koeienstal kijken, een rondleiding krijgen en alles te weten komen over het boerenleven. Naast een lekker bakkie, krijg je ook de gelegenheid om typische boeren producten te proeven van het eigen erf, zoals dagverse melk en zelfgemaakte yoghurt en hangop. "Speciaal voor de kinderen hebben we kleurplaten, doe boekjes, mogen ze in het stro spelen, op de grote tractor zitten en toeteren, alles bekijken, kalfjes aaien, en voor wie durft mag zelfs een kalfje op de vinger laten zuigen."

Selfie
Tijdens de dag is er een speciale selfie wedstrijd, waarbij iemand gaat winnen bij de organisatie Dutch Food Week, maar ook De Volkelse Hooiberg gaat iemand blij maken met een boeren levensmiddelen pakket. Zorg dus dat je mooie selfie's maakt op het erf en deze op Facebook, Instagram of andere kanalen publiceert als je wilt winnen. Selfies voor de wedstrijd zet je op de Facebookpagina met hashtag #dfw19. Bij droog weer is het gewenst om op de fiets te komen, maar er zijn ook voldoende parkeerplaatsen voor auto's. Dit evenement is ook geschikt voor mensen met een handicap, die in een rolstoel zitten of een ziekte hebben. De middag duurt van 14.00 tot 16.00 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant