Afbeelding

Verlegen katertje Tic zoekt huisje

Human Interest 396 keer gelezen

UDEN | Tic is het asieldier van de week. Tic is een wat verlegen katertje van mei 2019. Hij is binnengekomen als ontzettend bang kereltje maar heeft al flinke stappen gezet in de socialisatie.

Hij vindt het heerlijk om met een hengeltje te spelen. We zoeken voor Tic een rustig huisje waar hij op zijn eigen tempo kan wennen. Tic staat trouwens ook, samen met veel vriendjes, op www.dierenasiels.com en www.facebook.com/hokazo.

Huisdier chippen
Elk jaar opnieuw belanden meer dan 1000 zwerfdieren bij Dierenopvangcentrum Hokazo. Veel honden worden snel herenigd met hun baasje. Veel katten hebben dat geluk niet. Ze worden niet vermist, er wordt niet naar hen geïnformeerd én ze zijn niet gechipt. Jammer, want chippen is een goede manier om ervoor te zorgen dat je je verloren huisdier snel terugziet. Hokazo controleert altijd of de hond of kat die binnenkomt gechipt is. Zo ja, dan wordt de eigenaar gebeld. Bijna alle zwerfkatten hebben een baasje gehad. Waarschijnlijk dachten deze baasjes dat hun dier nooit zou weglopen of kwijtraken. Laat je huisdier dus chippen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant