Afbeelding

L-FM in Zeelands glazen huis

Algemeen 67 keer gelezen
ZEELAND - De lokale radio-omroep L-FM neemt samen met de fietsers van Stichting Piets Challenge plaats in het glazen huis in het centrum van Zeeland. Dat huis komt eind april op het plein voor de kerk te staan. Er wordt vijf dagen lang geld ingezameld voor het KWF en de Stamceldonorbank.

[image=297315]

Het is niet voor het eerst dat L-FM meewerkt aan een glazen huis-actie. In 2011 bezette dj’s van het lokale radiostation twee dagen lang een glazen huis in Schaijk om geld in te zamelen voor een monument ter ere van 55 jaar carnaval. Ook nu waren de vrijwilligers meteen enthousiast. “Dit is onze eerste grote uitdaging sinds de doorstart van vorig jaar”, vertellen bestuursleden Albert Kunneman en Mari Brouwer.

Voorbereidingen
In 2014 waren er al plannen om in Zeeland een glazen huis neer te zetten, maar toen werd gekozen voor Mill als locatie. L-FM was in die tijd bovendien druk bezig met de doorstart. “Nu zijn we er klaar voor om de actie muzikaal te ondersteunen. Daarnaast is het een mooie manier om L-FM in de kijker te zetten”, vinden Kunneman en Brouwer.
De actie is pas in april, maar nu al zijn de vrijwilligers in volle voorbereiding. “Het is voor ons als bestuur de eerste keer dat we zo’n grote operatie aangaan, maar we zien het als een uitdaging. Er wordt door vrijwilligers al volop meegedacht over hoe we bijvoorbeeld technische zaken het beste kunnen aanpakken. Veel dj’s hebben al te kennen gegeven te willen draaien vanuit het huis. We merken dat ze gedreven zijn en de teamgeest erg goed is. Dit is een evenement waar de lokale radio bij hoort te zijn”, vinden de bestuursleden.

Lokaal karakter
Tijdens het evenement worden de fietsers ondersteund door de muziek die L-FM draait. “Zoals het er nu naar uitziet zijn we dagelijks live tussen 10.00 en 22.00 uur, in het weekend draaien we door tot middernacht”, vertelt Kunneman. “We willen zoveel mogelijk ons format aanhouden, maar we draaien ook op verzoek. Het geld wat voor een verzoekje wordt gegeven komt ten goede aan de actie.”
Sinds de doorstart probeert het bestuur vooral het lokale karakter van het radiostation te benadrukken door aanwezig te zijn bij evenementen in Reek, Schaijk en Zeeland. “In onze uitzendingen schakelen we sinds kort regelmatig naar een verslaggever die bij een evenement aanwezig is, bijvoorbeeld bij de herdenking van Operation Market Garden in september, de kerstmarkt in Reek en de Zeelandse Wintermert. De luistercijfers zijn veel hoger dan een jaar geleden. Ook zijn er steeds meer lokale ondernemers die ons weten te vinden, daar zijn we erg blij mee”, vertelt Brouwer.

Informatie
Het idee voor het beginnen van een glazen huis-actie komt van Piets Challenge, een fietsteam dat al drie keer meedeed aan de Alpe d’HuZes. De stichting is opgezet voor en door Zeelander Piet van Dongen, die voor zijn behandeling van kanker een stamceldonortransplantatie nodig had. Stichting Project, die vorig jaar de SamenLoop voor Hoop op touw zette, houdt zich bezig met de organisatie van de actie. Meer informatie over Piets Challenge is te vinden op www.piets-challenge.nl. Meer weten over L-FM? Ga naar www.l-fm.nl.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant