Elk jaar weer steekt Jaimy Stofberg veel tijd in het maken van de perfecte worst.
Elk jaar weer steekt Jaimy Stofberg veel tijd in het maken van de perfecte worst.

Het rookworst seizoen wordt geopend met 'gouden rookworst'

Zakelijk 929 keer gelezen

UDEN | Wederom bewijst Jaimy Stofberg dat de rookworst van keurslagerij Peter van Kraaij de beste is. Geen enkele rookworst is hetzelfde. Maar als deze met liefde en vakmanschap is gemaakt, dan proef je dat. Tijdens de jaarlijkse rookworst keuring op 19 september werd er door een vakbekwame vakjury het predicaat 'goud' aan de rookworst gegeven.

Elk jaar weer steekt Jaimy Stofberg veel tijd in het maken van de perfecte worst. Het begint met het selecteren van de beste grondstoffen, onder andere vlees van het Pork best varken. Vervolgens wordt het vlees gemalen en de kruidenmix samengesteld. Dit gebeurt volgens een traditioneel recept. Zo werken ze bij Peter van Kraaij met kruidenmixen die ze zelf samenstellen, zodat ze precies weten wat er in de rookworst zit. De rookworsten zijn hierdoor gluten- en lactosevrij. Na het afstoppen van de worst begint het droogproces. Het droogproces is heel belangrijk voor het eindresultaat van de worst. Om de juiste hoeveelheid rook op te nemen mag de worst na het droog proces niet te nat of te droog zijn. Na het drogen wordt de rookworst gerookt, voor het roken worden beukenhouten snippers gebruikt. Dit hele proces heeft de slagerij verfijnd om het beste eindproduct te maken.

Tevens hebben ze bij keurslagerij Peter van Kraaij heerlijke stamppotten om je maaltijd compleet te maken. Om te vieren dat het rookworst seizoen weer is begonnen, krijgen klanten van 7 tot en met 12 oktober de tweede rookworst gratis. Het seizoen is daarmee, als het aan Keurslagerij van Kraaij ligt, officieel geopend.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant