In haar boek neemt Nathalie van Vugt je mee in haar reis van man naar vrouw.
In haar boek neemt Nathalie van Vugt je mee in haar reis van man naar vrouw.

Maand van de Geschiedenis: Lezing 'Genderdysforie'

Human Interest 540 keer gelezen

BOEKEL | Oktober is de Maand van de Geschiedenis. In 2019 staat het thema Zij/Hij centraal. Helemaal in het thema geeft Nathalie van Vugt op vrijdag 25 oktober een lezing. Zij praat over haar transitie van man naar vrouw. Nathalie heeft een boek geschreven: 'Hoe ik werd wie ik altijd al was'.

In haar boek neemt Nathalie van Vugt je mee in haar reis van man naar vrouw. Dat zal zij ook tijdens de lezing doen. Nathalie vertelt openhartig hoe het is om een dergelijke transitie te ondergaan en wat het doet met haar gezin. Ze bespreekt de voor en tegens om de vele moeilijke operaties te ondergaan. Voor veel mensen zal een nieuwe wereld opengaan. In deze interactieve lezing gaat Nathalie in gesprek met het publiek. Alles mag gevraagd worden en Nathalie geeft overal een antwoord op. Behalve als er gevraagd wordt naar haar vroegere naam, die weet ze niet meer. Nathalie van Vugt (1968) is geboren als jongen, maar heeft zich nooit kunnen identificeren met haar biologische geslacht. Na een lange balanceeract tussen haar gevoelens en de verwachtingen van de buitenwereld, heeft ze de stap gezet om een geslachtsverandering aan te gaan. Ze is getrouwd met Suzanne en samen hebben zij twee kinderen. In het dagelijkse leven is Nathalie vrachtwagenchauffeuse. Na afloop van de lezing is het boek 'Hoe ik werd wie ik altijd al was' te koop. Deze avond kost het boek geen 13,95 euro, maar 10 euro.

De lezing vindt plaats op vrijdag 25 oktober van 19.30 tot 21.00 uur bij Lunchroom Nia Domo Boekel. De toegang is gratis. Kaartjes zijn te reserveren via www.bibliotheeklagebeemden.nl, 0492 32 32 45 of aan de balie in de bibliotheek.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant