Logo kliknieuws.nl/uden

Drukbezochte eindpresentatie HAN Civil Society Lab bij MaakplaatsUden

  •   183 keer gelezen

UDEN |  MaakplaatsUden nam enige tijd geleden het aanbod aan van HAN Civil Society Lab om een pressure cooker onderzoek te verzorgen. In MaakplaatsUden/'t Handelshuys vond afgelopen donderdag de eindpresentatie van het onderzoek plaats.

In de periode van 8 tot en met 10 oktober zijn dertig studenten van HAN Civil Society Lab aan de slag gegaan met een menu van vijf onderzoeksvragen afgeleid van de hoofdvraag 'bouwen aan een duurzame maakplaats in Uden, hoe doe je dat?' De onderzoeksresultaten werden op 10 oktober aan een grote groep genodigden gepresenteerd. De bijeenkomst werd geopend door een inspirerende keynote van René Paré, directeur van Maker Faire Eindhoven. Hij nam iedereen mee in een sprankelende presentatie over 'de magie van het maken'.

Vijf spraakmakende gerechten
De resultaten van de verschillende onderzoeken waren spraakmakend en gaven aanleiding tot boeiende discussies. Het gegeven dat dit de resultaten waren van 'slechts drie dagen onderzoek onder druk' is veelbelovend en vormt een belangrijke context. De reacties na afloop, evenals de grote opkomst, bevestigden dat er in Uden interesse en nieuwsgierigheid bestaat met betrekking tot dit vraagstuk.

Mogelijkmakers
Met dank aan; Dort Spierings (HAN Civil Society Lab), Benito van Dijk ('t Handelshuys) en Annie van Genugten en Peter Kuijpers (MaakplaatsUden). Studenten, docenten en begeleiders van HAN Civil Society Lab. Reizend kunstenaar Bart Somers; www.somerssteelart.com. De bezoekers van de eindpresentatie en alle mensen die hebben bijdragen om deze pressure cooker tot een succes te maken. 

Meer weten?
Maakplaats Uden is een initiatief van Annie van Genugten en Peter Kuijpers. Kijk voor meer informatie op de website www.maakplaatsuden.nl.

Meer berichten