Afbeelding
Foto: Ad van de Graaf

Adviesraad zoekt leden voor themagroep 'Toegankelijkheid'

Algemeen 765 keer gelezen

UDEN | Adviesraad Sociaal Domein is op zoek naar nieuwe leden voor de themagroep Toegankelijkheid. De adviesraad ging op 1 januari van dit jaar officieel van start.

Adviesraad Sociaal Domein is er voor alle burgers uit de gemeente Uden. "De raad vormt een brug tussen burger en gemeente", vertelt Jenny Smits uit Odiliapeel, voorzitter van de adviesraad. "De raden zullen op deze wijze de kwetsbare burger beter kunnen vertegenwoordigen." Het sociaal domein gaat over het leven van mensen. Over wonen, werken, inkomen en actief betrokken zijn bij de maatschappij. Over opgroeien, naar school gaan en zelfstandig (ouder) worden. Over leven met een ziekte of handicap. Jenny is tevreden over wat er in de tussentijd allemaal al gebeurd is. "De samenwerking met de gemeente is goed. Het is soms natuurlijk wel lastig, maar we weten elkaar steeds beter te vinden. We hebben immers allemaal hetzelfde doel dat we willen bereiken. Uiteindelijk moet iedereen die dat wil op een goede manier mee kunnen doen in de samenleving." De adviesraad zet zich in voor vijf themagroepen, bestaande uit AWI (Armoede, Werk en Inkomen), Senioren, Jeugd en Onderwijs, Mensen met een psychische en/of verstandelijke beperking en Toegankelijkheid. Het is de bedoeling dat deze groepen op hun beurt weer worden gevoed door Udenaren. "Bijna alle groepen zijn goed vertegenwoordigd", vertelt voorzitter Jenny. "Alleen voor de laatste groep zijn we nog naarstig op zoek naar leden. Dat is echt een themagroep voor iedereen die zich betrokken voelt. Dit gaat niet alleen over mensen met een beperking, maar bijvoorbeeld ook over ouderen met een rollator of een moeder met een kinderwagen." Ook kan de themagroep Mensen met een psychische en/of verstandelijke beperking nog leden gebruiken.

Het dagelijks bestuur is inmiddels compleet en bestaat naast Jenny uit Jan Spitters (secretaris) uit Uden en Nol van Cuijk (penningmeester) uit Volkel. Wel zijn ze nog op zoek naar een notulist. Ben je hierin geïnteresseerd of wil jij ondersteuning bieden in één van de themagroepen? Mail dan voorzitter@asd-uden.nl. Er is sprake van een onkostenvergoeding.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant