Bart Langenhuijzen (links) maakte vlak voor tijd de 2-1 voor FC De Rakt.
Bart Langenhuijzen (links) maakte vlak voor tijd de 2-1 voor FC De Rakt. Foto: FC De Rakt

5E: FC Uden verliest weer, FC De Rakt haakt aan; ook Boerdonk en Ollandia winnen

Voetbal 1.699 keer gelezen

Ollandia en Elsendorp gaan aan kop in de vijfde klasse E na relatief gemakkelijke overwinningen op respectievelijk Irene en Keldonk. Boerdonk blijft in de achtervolging na een moeizame 1-0 tegen VCO. WHV verspeelde dure punten thuis tegen Fiducia (2-2). FC Uden verloor in Eindhoven de topper van Nieuw Woensel met 5-4 en ziet buurman FC De Rakt zich melden in de subtop dankzij een 2-1 winstpartij op Nederwetten.

Ondanks de lastige omstandigheden maakten Nieuw Woensel en FC Uden er een spekateklstuk van. Bij rust stond al 3-3. Faruk Polat (1-1 en 2-3) en Wesley Vogels (1-2) waren trefzeker voor de Udenaren, die in de tweede helft op achterstand kwamen maar tien minuten voor tijd via Polat op 4-4 kwamen. Een puntendeling leek in de maak, maar de Eindhovenaren sloeg vijf minuten later alsnog toe: 5-4.
Door het tweede verlies op rij vindt FC Uden zich ineens onder buurman FC De Rakt, dat thuis met 2-1 te sterk was voor Nederwetten. Rens van de Rakt maakte de 1-0, maar de gasten kwamen langszij via Van Rooij. Twee minuten voor tijd was het sterkhouder Bart Langenhuizen die alsnog de 2-1 maakte. "Het ging moeizaam, maar de winst is verdiend", vond Eus Marijnissen van De Rakt.

WHV niet voorbij Fiducia, Boerdonk wint nipt
WHV leek op weg naar een 2-1 overwinning (goals Gino Bosch en Roel Lunenburg) tegen het puntloze Fiducia, maar kreeg vijf minuten voor tijd een penalty tegen. Onterecht, volgens WHV-trainer Martin Kaus. "Fiducia viel me niet tegen. Ze hadden wel de scheidsrechter de tweede helft duidelijk aan hun zijde en dat was beslissend voor het gelijke spel. Hun onterechte penalty was zeker geen hands. Als je 100% vrije trappen mee moet krijgen en je krijgt ze dan tegen, klopt er iets niet", aldus Kaus.
Boerdonk had veel moeite met VCO, maar won uiteindelijk wél: 1-0. Door die winst blijft Boerdonk prima meedraaien.