Afbeelding
Foto: Henk Lunenburg

Drukbezochte bioscoopavond Sint Jan Uden

Human Interest 604 keer gelezen

UDEN | De Ontmoeting van Zorgcentrum Sint Jan was afgelopen vrijdagavond met zestig aanwezigen goed gevuld. Gastspreker Peter Noy gaf de bewoners tijdens deze bioscoopavond een inkijkje in Operatie Market Garden, te beginnen bij de invasie in Normandië nu 75 jaar geleden. Naast de verschillende herdenkingsplekken aan de kust van Normandië werden indringende beelden vertoond van de bevrijding van West-Europa. Na de pauze kon men genieten van foto- en filmbeelden van de diverse evenementen zoals deze het afgelopen jaar door Sint Jan Uden zijn georganiseerd.

Volgens activiteitenbegeleidster Karin van der Hoeven-Verstegen van Sint Jan zijn deze bioscoopavonden een mooie aanvulling op de bestaande activiteiten. "We merken dat veel bewoners hier graag naar toe komen. Ze maken contact met de andere bewoners en zien veel herkenbare beelden op het filmdoek. Ook willen ze er graag over praten. Ze moeten hun verhaal toch kwijt", lacht Karin. "We stimuleren de bewoners van Sint Jan, Carolushof, Odiliaflat en de Aldetiendhove om zoveel mogelijk aan de activiteiten deel te nemen en dat zijn er heel wat. Wij horen dat BrabantZorg, Sint Jan een van de locaties is die de meeste activiteiten voor haar bewoners organiseert. Dat doet ons deugt."

Het Uje van vroeger
De volgende bioscoopavond wordt gehouden op vrijdag 22 november in de Ontmoeting van de Sint Jan. Deze is toegankelijk voor alle bewoners van de hierboven genoemde locaties van Sint Jan. Zij betalen daarvoor een penning. Voor de pauze wordt een film vertoond over de (h)eerlijke jaren vijftig. In deze documentaire wordt een inkijkje gegeven in het leven van die tijd. Na de pauze kan het publiek naar foto's en filmpjes kijken over het 'Uje van vroeger'. Het gaat daarbij om oude, historische panden waaronder het oude brandweercomplex, voormalig Raadhuis aan de Markt, de eerste Udense bioscoop Cinéma Parisien, remise Zuid-Ooster, hotel-restaurant Centraal van de heer Henk Ancher, het oude postkantoor, de Schouw, het huis van Piet Mondriaan etc. Voor informatie en/of aanmelden als vrijwilliger bij BrabantZorg, neem telefonisch contact op met Maria van de Donk (vrijwilligerscoördinator), 0413-263920 of stuur een mail naar vrijwilligersuden@brabantzorg.eu.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant