Constantia wil dit seizoen meestrijden om promotie in de vierde klasse. 'We zijn goed begonnen, maar nu breken de weken van de waarheid aan', laat hoofdtrainer Gert-Jan Reijnen weten.
Constantia wil dit seizoen meestrijden om promotie in de vierde klasse. 'We zijn goed begonnen, maar nu breken de weken van de waarheid aan', laat hoofdtrainer Gert-Jan Reijnen weten. Foto: Jeff Meijs

'Constantia heeft de kwaliteiten om mee te doen om de titel'

Voetbal 663 keer gelezen

WANROIJ | Gert-Jan Reijnen is een nieuw gezicht voor de spelersgroep van Constantia. Bij de koploper van de vierde klasse H is de pas 32-jarige Hernenaar bezig aan zijn eerste klus als hoofdtrainer. "Ik ben zeer goed onthaald door de spelers en de mensen bij de club. Constantia is een hele fijne dorpsvereniging, vergelijkbaar met UHC in Hernen, waar ik altijd gevoetbald heb", aldus Reijnen.

Constantia is weliswaar zijn eerste job als hoofdcoach, maar blanco is zijn CV allerminst. Zo heeft hij er al jaren als jeugdtrainer opzitten; bij UHC, Union Malden en Leones. Die gemaakte meters komen van pas in Wanroij, waar hij de jeugd nadrukkelijk betrekt bij de selectie. "Ik heb een redelijk ervaren groep, met veel spelers boven de 25 jaar. Die kunnen natuurlijk nog een tijdje mee, maar om als club door te groeien, moet je blijven doorselecteren en dus zorgen voor een goede binding van de U19 en tweede elftal met het eerste. Zodoende zijn we dit seizoen ook begonnen met een U23-groep. Ik heb voor het eerste zo'n twintig spelers tot mijn beschikking, maar bij de groep erachter is veel potentie aanwezig. Ruud van Duijnhoven is inmiddels op de weg terug. Hij is toch een begrip in de regio. Gijs Derks ligt er nog even uit."

Voetbalgogme
Vorig seizoen was Constantia actief in de derde klasse. Als degradant is een favorietenrol logisch. Reijnen loopt er ook niet voor weg. "Vorig jaar speelde Constantia 80 procent zonder bal en dit seizoen hebben we juist 80 procent balbezit. De spelopvatting is heel anders geworden, ook bij tegenstanders die bewust ver inzakken als ze tegen ons moeten. Wij proberen aanvallend dominant te voetballen. We hebben daar ook de kwaliteiten voor, maar soms moeten we nog betere keuzes maken. Vooral in onze drang naar voren. Dat vergt voetbalgogme en dat krijg je vooral door veel wedstrijden te spelen", benadrukt Reijnen, die tevreden is over de start van het seizoen. "We zijn goed begonnen, maar nu breken de weken van de waarheid aan. Het duel met Festilent belooft op voorhand een kraker te worden en de derby tegen Juliana Mill leeft in Wanroij enorm."
Reijnen beschikt met Dennis Willems naar eigen zeggen over een fijne assistent. "Sowieso overleg ik veel met mijn spelers. Zij moeten je wel ondersteunen in de stappen die je wilt maken. Voetballend kan het nog beter. In die zin is het opvallend dat we uitgerekend in onze beste wedstrijd qua positiespel tot nu toe twee punten verspelen (2-2 tegen Toxandria, red.). Dat moeten we uiteraard niet te vaak doen, want of we een rol van betekenis gaan spelen, is mede afhankelijk van hoeveel punten je laat liggen tegen de teams uit het rechterrijtje."

Bijzonder
Tot slot wil Reijnen nog even terugkomen op het overlijden van Constantia-supporter en -vrijwilliger Jan van den Broek, die een hartstilstand kreeg tijdens het duel met Gassel begin oktober. "Dat was een heftige gebeurtenis, die op iedereen veel indruk heeft gemaakt", zegt hij. "Op zulke momenten merk je de hechtheid van onze vereniging, die sowieso een vaste supportersschare kent. Uit en thuis. Mensen vonden bij de club troost bij elkaar. Heftig, maar ook heel dankbaar."

Programma vierde klasse H:
Festilent    -     Constantia     
VV Gassel    -     Achilles Reek     
Juliana Mill    -     DSV     
SV Milsbeek    -     VIOS '38     
SCV '58    -     SCMH     
SES    -     SIOL     
Toxandria    -     De Zwaluw    

Stand:
1. Constantia 5-13
2. SCMH 6-13
3. Achilles Reek 6-13
4. Juliana Mill 5-12
5. SV Milsbeek 6-12
6. Festilent 6-10
7. Gassel 5-9
8. De Zwaluw 6-9
9. DSV 6-7
10. SIOL 5-6
11. SES 6-5
12. VIOS'38 6-4
13. Toxandria 6-1
14. SCV'58 6-0

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant