Sanne op de Kinderboerderij. (tekst en foto: Peter Noy)
Sanne op de Kinderboerderij. (tekst en foto: Peter Noy)

Nieuwe assistent beheerder bij Kinderboerderij Uden

Human Interest 931 keer gelezen

UDEN | Sanne Knoop (23) uit Volkel is afgelopen maand als assistent beheerder op de Udense Kinderboerderij begonnen. Zij is gemiddeld twintig uur per week beschikbaar om de huidige beheerder Silvie Theunissen te ontlasten. Deze extra ondersteuning is noodzakelijk om de Kinderboerderij draaiende te kunnen houden.

Sanne Knoop heeft recent een driejarige MBO-opleiding Dier en Gedrag aan Helicon in Nijmegen met succes afgerond. "Daarvoor heb ik via het VMBO enkele weken een snuffelstage gehad bij de Kinderboerderij. Toen wist ik al dat ik daar wilde gaan werken", vertelt Sanne enthousiast. "Nadat ik het MBO-praktijkexamen op de Kinderboerderij heb gedaan ben ik er als vrijwilliger voor drie dagen in de week begonnen. Daarnaast werk ik nog parttime bij een geitenboerderij. Het werk op de Kinderboerderij vind ik erg leuk. Werk verdelen en het maken van een grapje, dat ligt mij wel", lacht Sanne. Naast het voeren en verzorgen van de dieren is het contact met de mensen erg belangrijk. Zo gaan de vrijwilligers regelmatig naar het naastgelegen Orgelhuis, een beschermde woonomgeving. "We nemen dan enkele konijnen en cavia's mee. De bewoners vinden het erg fijn om de beestjes te kunnen aaien." De assistent beheerder werkt zelfstandig wanneer de beheerder er niet is. Ook overlappen ze elkaar gedeeltelijk om de meer complexere taken gezamenlijk te kunnen uitvoeren zoals het enten en ontwormen. "Het kappen van de hoeven doe ik zelfstandig, hoewel ik dat geen leuk klusje vind. Ik wil graag wat meer te weten komen op medisch gebied. Denk daarbij aan het herkennen van bepaalde dierziektes, voortplanting maar ook voeding, huisvesting en dierengedrag", aldus Sanne.

 Op dit moment is er plaats voor extra vrijwilligers. Voor informatie of aanmelden kan men contact opnemen met de Kinderboerderij Uden, telefoon 0413 25 00 47, per e-mail: info@kbuden.nl of kijk op website: www.kbuden.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant