Nulandia won bij Avesteyn.
Nulandia won bij Avesteyn.

4F: Nulandia wint belangrijk 'schaakspel' van Avesteyn

Voetbal 481 keer gelezen

DINTHER | Avesteyn en Nulandia maakten er zondagmiddag voor de toeschouwers geen mooie wedstrijd van. Spannend was de topper in de vierde klasse F wel. Uit de spaarzame kansen was het alleen Tom van de Ven die scoorde en de Nulanders drie punten bezorgden. Het betekende pas het eerste tegendoelpunt dit seizoen van Avesteyn. 

door Leon Voskamp

De koploper uit Nuland kon voor rust weinig potten breken op het mooie sportpark aan de Steen- en Stokstraat. Het kreeg wel de beste kans toen een kopbal van Van den Ven van de lijn werd gehaald door een speler van Avesteyn. De thuisploeg stond verder goed achterin. Zelf creëerde Avesteyn geen enkele kans. Het miste Joost van Vugt en zijn broer Rens viel al snel geblesseerd uit. De Nulandse defensie -met daarin voormalig O.S.S.'20-speler Joris Razenberg- bleef eenvoudig overeind.

Doelpunt
In de tweede helft een vergelijkbaar beeld. Het was wachten op de eerste echte grote kans. Na zo'n uur spelen kwam die kans er toen Rik Korsten op rechts doorbrak en piekfijn klaar legde op Van de Ven. De spits verschalkte met zijn hoofd doelman Glenn Buermans. Met Korsten werd direct één van de beste spelers genoemd. Hij liep vele kilometers op het middenveld en droeg zowel aanvallend als verdedigend zijn steentje bij. Zijn broer Geert werkte voorin ook hard, maar de 'kapkoning' kon niet beslissend zijn. Na de 0-1 bleven beide ploegen strijden voor een goed resultaat, waarbij regelmatig een harde tackle werd uitgedeeld. Op een aantal kaarten na bleef de scheidsrechter de controle houden. Avesteyn zocht in de slotfase meer de aanval en was nog dichtbij de gelijkmaker. Doelman Stijn van der Donk kende tot dan een rustige middag, maar hield zijn doel knap schoon.

Nulandia-trainer Marc van Delft zag geen goede wedstrijd, maar vond wel dat zijn ploeg het iets meer verdiende om te winnen. "Het was een heel belangrijke pot met twee ploegen die wilden winnen, maar vooral niet wilde verliezen. Daardoor kreeg je een schaakspel. We hebben vandaag weinig weggeven, maar in de slotfase pakt onze doelman Stijn van der Donk een cruciale bal. Het was echt een wedstrijd waarbij de ploeg die het eerst scoorde, zou winnen." De Bosschenaar voelt zich thuis bij Nulandia. "Deze club past bij mij. Er komen veel supporters kijken en iedereen hunkert naar succes. De laatste jaren hebben ze het net niet gehaald, dat kwam misschien ook wel door de spanning. Daarom was ik zo benieuwd naar de wedstrijd vandaag."

Vierde klasse F:
VCB - Vorstenbossche Boys 1-4
Boskant - Boxtel 1-2
Avesteyn - Nulandia 0-1
WEC - VOW 3-1
OSC'45 - Wilhelmina 1-3
Essche Boys - HHC'09 7-2
SC Elshout - RKKSV 3-0

1. Nulandia 7-19
2. Avesteyn 6-15
3. Boxtel 6-15
4. VOW 7-13
5. Wilhelmina 6-11
6. Boskant 7-11
7. SC Elshout 7-10
8. WEC 7-9
9. OSC'45 6-7
10. RKKSV 7-7
11. Essche Boys 6-6
12. Vorstenbossche Boys 7-6
13. VCB 6-4
14. HHC'09 7-0

VOW - Vorstenbossche Boys
Wilhelmina - VCB
Nulandia - WEC
Boskant - SC Elshout 
Avesteyn - Essche Boys
HHC'09 - RKKSV
Boxstel - OSC'45

Avesteyn - Nulandia.
Avesteyn - Nulandia.
Avesteyn - Nulandia.
Avesteyn - Nulandia.
Avesteyn - Nulandia.
Avesteyn - Nulandia.
Avesteyn - Nulandia.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant