WEC won van VOW. (Foto: Arno Korsten)
WEC won van VOW. (Foto: Arno Korsten)

4F: Trainer VOW woedend, Vorstenbossche Boys boekt belangrijke winst, Boskant begint slecht

Voetbal 715 keer gelezen

Zo boos als vandaag is Jordy van Boxtel als trainer waarschijnlijk nog nooit geweest. Hij zag dat bij een 2-1 stand een doelpunt van VOW werd afgekeurd door de scheidsrechter. Uiteindelijk werd het 3-1 voor WEC. In dezelfde vierde klasse F pakte Vorstenbossche Boys drie belangrijke punten. Boskant verloor met 1-2 van Boxtel en zakte op de ranglijst.

WEC - VOW 3-1
Van Boxtel: "Bij 2-1 maakten we een 200 procent zuiver doelpunt. Het was echt zeker vijf meter geen buitenspel. De scheidsrechter wees twee keer naar de middenstip, maar ging uiteindelijk toch naar hun grensrechter. Wij stonden al op eigen veld en zagen dat de goal alsnog werd afgekeurd. Iedereen maakt fouten, maar zo moedwillig voor je clubje vlaggen... De vlagger van WEC heeft drie punten voor zijn team gepakt, daar mag hij trots op zijn. Dit soort dingen haalt het plezier uit het trainersvak." WEC-trainer Stephan Hesemans reageerde maar kort op de woede bij het VOW-kamp. Hij wilde het liever over de wedstrijd hebben, die zijn ploeg dus met 3-1 won. Het was VOW dat na een kwartier voetballen op voorsprong kwam, maar acht minuten later trok Yoeri Verbakel de stand gelijk. Na een uur spelen kwam WEC op voorsprong. "Alim Kagermanov rondde prachtig af in de kruising, een vuurpijl." Na de afgekeurde goal was het Steef Rovers met de beslissing. "Een terechte en goede overwinning. Het zat ons wel mee, maar ik vond dat we onszelf in de eerste helft te weinig beloonden. We kregen zeker drie goede kansen op de 2-1, dan voetbal je toch wat makkelijker in de tweede helft."


WEC - VOW. (Foto: Arno Korsten)

VCB - Vorstenbossche Boys 1-4
Vorstenbossche Boys pakte drie heel belangrijke punten tegen VCB. Voor rust stond het al 0-3 door goals van Rick Dortmans (kopbal), Marvin van Heeswijk (mooi schot in de verre hoek) en Roel van Bakel. Vooral voor laatstgenoemde speler was trainer Dennis Meier erg blij. "Het is een jonge jongen en deze goal heeft hij helemaal zelf afgedwongen. Een mooi moment." Jordy van Kessel maakte er na een uur 0-4 van. In de extra tijd viel de 1-4 en daar baalden de bezoekers wel van. "We hebben dit seizoen alleen terecht verloren van Wilhelmina, maar tegen alle andere tegenstanders maakten we kans. Het spel was goed, maar we lieten te vaak kansen liggen. Dat komt ook wel door onze hele jonge groep. Als het scoren niet lukt, zie je dat bij sommige jongens de moed in de schoenen zakt. Goed voetbal vinden we belangrijk omdat we de toeschouwers iets willen laten zien. Vandaag speelden we geen goede wedstrijd, maar wonnen we wel. Al met al een heel belangrijke overwinning. We stonden dertiende en dat gaf een vertekend beeld. Dat wisten we, maar we moesten het nog wel waarmaken. Door deze overwinning krijgen we aansluiting met de ploegen boven ons. We krijgen ook wat meer ademruimte."

Boskant - Boxtel 1-2
Sander Janssen was dit weekend jarig, maar hij kreeg geen drie punten als cadeau van zijn spelers. Boskant stond al na zes minuten op een 0-2 achterstand en kon daar alleen een doelpunt van Roy van der Linden tegenover stellen. Janssen: "Voordat we wakker waren, stonden we met 0-2 achter door twee persoonlijke fouten.  Daarna herstelden we onszelf en speelden we misschien wel onze beste wedstrijd van het seizoen. Drie gestolen punten maar een compliment hoe we de tweede helft gevoetbald hebben. De bal wilde er vandaag gewoon niet (vaker) in."

Vierde klasse F:
VCB - Vorstenbossche Boys 1-4
Boskant - Boxtel 1-2
Avesteyn - Nulandia 0-1
WEC - VOW 3-1
OSC'45 - Wilhelmina 1-3
Essche Boys - HHC'09 7-2
SC Elshout - RKKSV 3-0

1. Nulandia 7-19
2. Avesteyn 6-15
3. Boxtel 6-15
4. VOW 7-13
5. Wilhelmina 6-11
6. Boskant 7-11
7. SC Elshout 7-10
8. WEC 7-9
9. OSC'45 6-7
10. RKKSV 7-7
11. Essche Boys 6-6
12. Vorstenbossche Boys 7-6
13. VCB 6-4
14. HHC'09 7-0

VOW - Vorstenbossche Boys
Wilhelmina - VCB
Nulandia - WEC
Boskant - SC Elshout 
Avesteyn - Essche Boys
HHC'09 - RKKSV
Boxstel - OSC'45

WEC won van VOW. (Foto: Arno Korsten)
WEC won van VOW. (Foto: Arno Korsten)
WEC won van VOW. (Foto: Arno Korsten)
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant