UDI'19-doelman Michiel Merks moest één keer 'vissen' in Meerssen.
UDI'19-doelman Michiel Merks moest één keer 'vissen' in Meerssen. Foto: Peter Kuijpers

Ongeloof bij UDI'19 na gelijkspel in Meerssen: 'Bij rust 4-0 voor moeten staan'

Voetbal 1.006 keer gelezen

MEERSSEN | UDI'19/CSU heeft slechts één punt overgehouden aan de uitwedstrijd tegen SV Meerssen. Slechts, want het regende vanaf de eerste minuut kansen voor de Udenaren. Uiteindelijk vond alleen Raoul Oomen het netje en moest Lars van Geelkerken in de slotfase nog aan de noodrem trekken om tenminste het gelijkspel over de streep te trekken in het diepe zuiden: 1-1. "Zoiets heb ik als trainer nog nooit meegemaakt", zei Lodewijk de Kruif na afloop.

De 50-jarige oefenmeester loopt toch al aardig wat jaren mee in het voetbal. "Maar dat we hier niet gewonnen hebben, is een wonder op zich. Vanaf de eerste minuut hebben we goed gespeeld en echt kans op kans gehad. We stonden alleen al voor rust drie keer alleen op de keeper." Toch was alleen Oomen trefzeker voor UDI, dat zich bij een overwinning in Meerssen nadrukkelijker in de top-5 had gemeld. "Het begint een repeterend verhaal te worden. Het veldspel is prima, we creëren kansen, maar we missen een killer die op het juiste moment de trekker overhaalt."
De aloude voetbalwet deed ook opgeld in Meerssen en dus kwam de thuisploeg met nog tien minuten op de klok langszij. "Een counter en het is 1-1. Dat komt ook omdat er door het missen van die kansen een soort moedeloosheid in de ploeg sloop. Zo van: wie drukt er nu eens af?"
In de slotfase trok Lars van Geelkerken aan de noodrem door een doorgebroken speler een vrije doorgang richting doelman Michiel Merk te belemmeren: rood. "Anders verlies je zo'n wedstrijd ook nog", gokt De Kruif. In de slotminuut kreeg Ferhat Coskun nog een grote kans op 1-2, maar ook hij kreeg vijf meter buiten het doel de bal er niet in. "Bij rust moet je 4-0 voorstaan, maar uiteindelijk speel je 1-1 gelijk. Dat is de realiteit, maar ook een mooie uitdaging", lacht De Kruif.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant