TOP - Alverna. (Foto: Chris van den Dungen)
TOP - Alverna. (Foto: Chris van den Dungen)

1C: TOP vermaakt toeschouwers, Rhode en HVCH scoren niet, Erp verliest

Voetbal 462 keer gelezen

TOP en Alverna maakten er een leuke wedstrijd van, waarbij beiden genoegen moesten nemen met een punt: 2-2. Een stuk minder spectaculair was Rhode tegen HVCH, dat doelpuntloos eindigde. Erp zag dat SC 't Zand met drie punten terug naar Tilburg vertrok: 1-3.

TOP - Alverna 2-2
Alverna is een serieuze titelkandidaat in de eerste klasse C. Dat bewees de ploeg vandaag op bezoek bij TOP. Een uitstekende ploeg, maar ze slaagden er niet in om TOP te verslaan.  Al na een paar minuten spelen was het Bart Schiks met de 0-1. Het antwoord van Stan van Dolleweerd volgde vijf minuten later. In de tweede helft opnieuw een voorsprong van Alverna. Voormalig DESO-speler Johnny Dobson maakte de 1-2, Aram Pusters was het die de gelijkmaker produceerde. Alverna was nog dichtbij een derde voorsprong, maar gescoord werd er niet meer. "Alverna speelde de beste wedstrijd van het seizoen, vertelden ze na afloop tegen ons. Ze vonden ons ook de beste ploeg tegen wie ze tot nu toe hadden gespeeld. Wij zijn in ieder geval blij met een punt tegen een elftal dat bovenin mee gaat draaien", liet Bas Gösgens weten. De trainer van TOP genoot vandaag van zijn ploeg. "De jongens brengen zoveel energie en passie en aanvalskracht. We spelen volle bak vooruit en zetten druk. Ik heb ervan genoten. En als je na afloop van supporters hoort dat ze ook graag naar dit TOP kijken, dan is dat een mooi compliment."


Filmpje gemaakt door Chris van den Dungen.

Rhode - HVCH 0-0
De toeschouwers bij Rhode tegen HVCH zagen geen doelpunten. De Heeschenaren waren in de eerste helft voetballend wat beter, maar echt grote kansen kreeg het niet. Rhode was met een inzet op de paal dicht bij een doelpunt. De tweede helft was aan elkaar gewaagd. Veel kansen waren er niet, waarbij HVCH het dichtst bij de 0-1 was. Rhode-trainer John Meijs. "Het was vandaag redelijk in evenwicht. Al met al mogen we tevreden zijn met een punt."

Erp - SC 't Zand 1-3
SC 't Zand nam drie punten mee op bezoek bij Erp. Trainer Jurgen van Wanrooij vond dat de eerste helft gelijkopgaand was. De tweede helft was echter matig. SC 't Zand kwam op voorsprong, maar Emiel van der Sanden tekende voor de gelijkmaker. Uit corners vielen de overige twee Tilburgse treffers. "Dat mag niet gebeuren met de fysieke kracht die wij hebben. Balen dat we hebben verloren, maar volgende week gaan we er weer tegenaan. Alverna is de volgende uitdaging."

Eerste klasse C:
TOP - Alverna 2-2
Rhode - HVCH 0-0
Best Vooruit - Unitas'30 2-0
FC Eindhoven AV - NEC 0-2
Erp - SC 't Zand 1-3
Brabantia - Nemelaer 2-0
Leones - Woezik 1-1

1. Woezik 7-15
2. Alverna 7-13
3. SC 't Zand 7-11
4. TOP 7-11
5. Leones 7-11
6. HVCH 7-11
7. NEC 7-10
8. Unitas'30 6-9
9. Brabantia 7-8
10. Rhode 7-8
11. Nemelaer 7-8
12. Erp 6-7
13. FC Eindhoven AV 7-6
14. Best Vooruit 7-4

NEC - TOP
Alverna - Erp
Nemelaer - Rhode
HVCH - SC 't Zand
FC Eindhoven AV - Leones
Brabantia - Best Vooruit
Unitas'30 - Woezik

TOP - Alverna. (Foto: Chris van den Dungen)
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant