Afbeelding
INGEZONDEN

Ingezonden: 'Overlast in het Bevrijdingspark'

Ingezonden 1.996 keer gelezen

We kregen deze week de volgende ingezonden brief binnen:

"In de nabijheid van het centrum ligt een mooi stukje groen waar gewandeld, gespeeld en gesport kan worden voor een ieder. Dit stukje groen noemen ze het Bevrijdingspark. Echter moeten we helaas ook concluderen dat het park ook voor andere doeleinden gebruikt word. Sommige menen dat het woord bevrijding ook staat voor 'bevrijding' van geest d.m.v drugs en/of drank, bevrijding (dumpen) van (gestolen) fietsen en het verhandelen van spullen via de kofferbak. Of sommigen vinden dat ze hun verveelde gemoedstoestand moeten afreageren op speeltoestellen of struiken in de speeltuintjes door ze te slopen of in de fik te steken.

Het plein voor bij de voormalige Pauluskerk is net een drive-in voor het verkrijgen van drugs. Of u belt en de bezorger komt op de scooter of met de auto het bestelde goed afleveren. Ook is het een favoriete hangplek voor jeugd met auto's. Men laat graag zien dat ze een burn-out kunnen maken met hun auto of laten de buurt meegenieten van de laatste hardcore muziek. Oh, en het afval word gewoon naast het portier gegooid want de medewerkers van de gemeente rijden 's morgens vroeg toch langs om het op te ruimen voordat de scholen beginnen.

Natuurlijk is er aan de bel getrokken bij de boa's en politie etc, het is bekend bij ze en ze hebben kentekens etc. van deze 'bezorgdiensten'. "Belt u maar als u iets ziet, dan komen we" krijg je te horen... Met alle respect voor de politie, maar deze organisatie is al zo uitgeknepen door de landelijke politiek dat ze met het minimale aan mankracht een gigantisch gebied moeten bestrijken dat ze na een telefoontje van mensen uit de buurt nooit op tijd kunnen zijn. Mensen zijn ook bang om iets te zeggen, bang dat er een klinker door de ruit vliegt.

Helaas zie ik nooit hier iets over in de stukjes van de burgemeester hoe hij dit wil aanpakken. Moeten we eerst wachten tot de fusie Uden & Landerd een feit is? Dan krijgen we meer bestuurskracht volgens de promotiebanners..."

Een bewoner van de bloemenbuurt

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant