Een drukbezochte Markt in Uden tijdens een eerdere intocht.
Een drukbezochte Markt in Uden tijdens een eerdere intocht. Foto: Hans Anneveldt
OVERZICHT

Waar zien we de Sint komende weekenden in de regio?

Algemeen 1.546 keer gelezen

REGIO | Sinterklaas is vanaf komende zaterdag 16 november weer in het land samen met al zijn pieten. Hij zal op zaterdag al in Volkel en Nistelrode zijn intocht maken, Een dag later, op zondag 17 november, is de goedheiligman in Boekel en Zeeland. Sinterklaas bezoekt Uden en Venhorst pas een week later. Bekijk hieronder de uitgebreidere informatie.

Volkel
In Volkel bezoekt Sinterklaas het Schakelplein om 15.30 uur op zaterdag 16 november.

Nistelrode
De intocht in Nistelrode begint zaterdag 16 november om 14.30 uur vanaf het Tramstation en eindigt rond 15.30 uur weer in het Nestelré waar binnen het feest met Sint en Piet verder gaat.

Boekel
Sinterklaas vertrekt in Boekel op zondag 17 november voorafgegaan door de Harmonie met zijn paard Amerigo en al zijn pieten om 13.45 uur voor de intocht door de straten van Boekel. Let op: er is dit jaar een gewijzigde route via. De route loopt via de Tuinstraat, Wilhelminastraat en de Mouthoeve. Daarna is er een korte pauze met een optreden voor Sinterklaas door de kinderen van de dansschool. Alle kinderen mogen aansluiten bij de optocht voor het vervolg van de route via de Kennedystraat naar het St. Agathaplein, waar de Sint wordt welkom geheten door burgemeester Pierre Bos. Hierna verstrekt de Sint naar de hoofdingang van Nia Domo waar alle kinderen tot en met groep 5 welkom zijn om Sinterklaas een handje te komen geven.

Zeeland
Op diezelfde zondag bezoekt de Sint Sporthal De Hekel in Zeeland vanaf 13.15 uur. Daarna loopt iedereen in een mooie stoet naar het gemeentehuis. Daar zal om 13.45 uur het officieel welkom van Sinterklaas en zijn pieten plaatsvinden. Om 14.00 uur beginnen de programma's in de verschillende zalen: de peuters zijn welkom in Compostella, de kinderen van groepen 1, 2 en 3 in De Garf, de kinderen van groepen 4 en 5 in de Ambianz (hoofdingang) en de grootste kinderen van de groepen 7 en 8 gaan tevens naar de Ambianz (café ingang).

Op zaterdag 23 november en op zaterdag 30 november is iedereen welkom in het Zeelandse Pietenhuis. De pieten komen alweer voor de achtste keer logeren, in de Vlashoeve (Puttelaar 37). Je kunt een kijkje nemen in de slaapkamer van Sinterklaas, want ook die blijft hier wel eens logeren. De bakpiet, inpakpiet en knutselpiet kunnen wel wat hulp gebruiken. Om net als de pieten lekker fit te blijven, kun je ook weer meedoen met de pietendisco en de pietengym. Ook dit jaar hebben de Sint en zijn pieten een eigen brievenbus, dus breng je post mee. Het Pietenhuis is beide zaterdagen geopend van 15.00 uur tot 17.00 uur.

Uden
De goedheiligman bezoekt de Udense markt op zaterdag 23 november. Om 14.30 uur start het programma op de markt. Om 15.00 uur komt de Sint daar aan met zijn pieten. Hij loopt vanaf de Sint Janstraat door de Marktstraat naar de Markt toe.

Venhorst
Een week later komt Sinterklaas langs in Venhorst. Op zondag 24 november om 10.30 uur begint hij met zijn pieten aan de intocht.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant