Afbeelding

sVLU snoeit elzensingel terug

Algemeen 484 keer gelezen

UDEN | Stichting Vrijwillig Landschapsbeheer Uden (sVLU) gaat zaterdag 16 november aan de slag in het rabattenbos bij de Leijgraaf. Tussen 9 en 12 uur worden er elzensingels terug gesnoeid. Dit is nodig voor behoud van dichte singels daar. Iedereen, die van frisse lucht, lekker samen buiten werken en koffie of thee met koek houdt, is van harte welkom om 9 uur op de Egelweg te Uden (bij brug Leijgraaf).

Volgens woordvoerder Ernest de Groot zijn elzensingels fraaie kleine landschapselementen van beekdalen, die je zorgvuldig moet beheren. Voorzitter Willem Peters vult aan: "Voor vele planten en dieren zijn dichte singels van belang. Denk aan struweelvogels als heggemus, roodborst en winterkoning, en aan sijsjes. Zo'n singel is in feite een klein natuurgebiedje."

Elzensingel
De sVLU legt het twijghout in lange houtrillen. Het dikke hout wordt afgevoerd. De sVLU is twaalf keer per jaar actief in het landschap met gevarieerde werkochtenden. De sVLU zorgt voor gereedschap, begeleiding, koffie/thee en koek. Iedereen mag mee helpen. Nadere informatie bij W. Peters (252529) of E. de Groot (251370).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant