Afbeelding
Foto: Birgit Barten

WereldLichtjesDag in kapel van Zusters Franciscanessen

Algemeen 1.023 keer gelezen

VEGHEL | Claassen Uitvaartzorg besteedt op zondag 8 december vanaf 18.00 uur aandacht aan Wereldlichtjesdag. Voor de negende keer organiseren ze een dag ter nagedachtenis aan alle overleden kinderen. Tijdens de herdenkingsbijeenkomst in de kapel van de Zusters Franciscanessen in Veghel is er gelegenheid om een kaarsje te branden en te luisteren naar livemuziek, troostende woorden en gedichten.

Het branden van kaarsen vindt om 19.00 uur lokale tijd over de gehele wereld plaats. De wereld is dan letterlijk een etmaal lichter. Deze golf van licht is een troost voor mensen die een kind verloren hebben.
Ieder jaar, op de tweede zondag van december, herdenkt de wereld alle kinderen die vroegtijdig, om wat voor reden dan ook, van ons heen zijn gegaan. Het initiatief voor World Wide Candle Lightning ontstond eind jaren negentig in Amerika. Ook in Nederland wordt Wereldlichtjesdag, zoals het initiatief inmiddels heet, steeds bekender.

Claassen Uitvaartzorg is al enkele jaren actief betrokken bij het initiatief Wereldlichtjesdag. Op Wereldlichtjesdag kan iedereen om 19.00 uur een kaarsje aansteken, ter ere van alle kinderen die gestorven zijn. Door dit te doen in de verschillende tijdszones gaat er in 24 uur als het ware een golf van licht over de wereld. Het geeft mensen die een kind verloren hebben het besef dat men niet alleen staat in het verdriet.

Ook dit jaar zal Wereldlichtjesdag worden gehouden bij de kapel van de Zusters Franciscanessen, Deken van Miertstraat 8 in Veghel. Claassen Uitvaartzorg geeft samen met ritueelbegeleider Martien Korsten invulling aan deze bijzondere avond.
Iedereen die zich betrokken voelt bij Wereldlichtjesdag is van harte welkom. Claassen Uitvaartzorg stelt het op prijs als belangstellenden zich vooraf aanmelden. Dit kan telefonisch (085-7441024) of per mail (wld@claassen.eu), met vermelding van de naam van de persoon die men wil herdenken en met hoeveel personen men aanwezig is. Belangstellenden zijn welkom vanaf 18.00 uur. De herdenking begint om 18.30 uur, zodat om 19.00 uur alle kaarsjes kunnen branden. Er is ruimte voor eigen inbreng zoals een gedicht of lied. Dit wel graag vooraf aangeven.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant