Afbeelding

Laatste publiekswandeling Vogelwacht Uden van dit seizoen

Algemeen 341 keer gelezen

UDEN | Vogelwacht Uden houdt op zondag 17 november 2019 haar laatste publiekswandeling van dit seizoen. Het thema daarbij is 'Wintergasten'. Deze twee tot drie uur durende wandeling start 's morgens om negen uur vanaf de centrale parkeerplaats van het Natuurcentrum De Maashorst aan de Maashorstweg.

Tijdens de twee tot drie uur durende wandeling wijzen ervaren gidsen van de Vogelwacht de deelnemers op de vele vogels die in de Maashorst verblijven of overtrekken. Rond deze tijd is de kans groot dat grote groepen ganzen op doorreis zijn naar warmere gebieden. Ook typische wintergasten als Kramsvogel, Koperwiek, Keep, Sijs en misschien wel de zeldzame Klapekster kunnen worden waargenomen. Deze noordelijke vogels hebben honderden kilometers afgelegd om hier de relatieve milde winter door te brengen. Naast vogels wordt ook naar de prachtige herfstkleuren gekeken. Om de vogels goed te kunnen bekijken wordt aangeraden een verrekijker mee te nemen. Goed schoeisel of laarzen is in dit jaargetijde geen overbodige luxe. We gaan in kleine groepjes het veld in, waarbij de gids de vogels met een telescoop probeert in beeld te brengen.

Na afloop van de wandeling kan men een bezoek brengen aan het Natuurcentrum de Maashorst, waar een permanente expositie van het Maashorstgebied staat opgesteld. De deelname aan de wandeling en de entree van het Natuurcentrum zijn gratis. Voor meer informatie kan men contact opnemen met Jan-Willem Hermans, telefoon 0413 26 98 04. Of kijk op www.vogelwachtuden.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant