Afbeelding
Foto: Stichting Het Uden-archief van Bressers.

Adriaan Sanders presenteert deel 4 in de serie 'Grepen uit de geschiedenis van Uden'

Historie 1.295 keer gelezen

UDEN | Adriaan Sanders presenteert op maandag 18 november, voorafgaand aan een lezing in het Udense heemhuis, zijn vierde boek in de serie Grepen uit de geschiedenis van de gemeente Uden presenteren. Het is weer een boekwerk geworden met een groot aantal verhalen uit de historie van Uden.

Ook in dit deel gaat het niet alleen over grote historische onderwerpen zoals Dolle dinsdag, maar wordt er regelmatig speciaal aandacht besteed aan kleinere evenementen. De unieke voetbalwedstrijd tussen Ajax en UDI '19 wordt bijvoorbeeld fraai beschreven, weliswaar met een knipoog. Al met al zijn er in de vier boekwerkjes al 100 zeer uiteenlopende gebeurtenissen uit diverse eeuwen beschreven die vrij willekeurig zijn gekozen; vandaar ook de titel 'Grepen uit de geschiedenis'. De verhalen zijn chronologisch gerangschikt en voorzien van een literatuurlijst, zodat de lezer zich desgewenst verder kan verdiepen in het beschreven onderwerp. Enkele items in dit nieuwe boek zijn: de Joodse synagoge op de Vorstenburg, de tram, de noodkerk in Odiliapeel en de grafheuvels op Slabroek.

Er staan in het vierde deel weer mooie illustraties, veelal uit de collectie van Het Uden-archief van Bressers. Het boekwerkje is in full colour gedrukt en heeft ook dit keer een fraaie lay-out. Adriaan Sanders, schrijver van een 15-tal boeken over Uden en ooit wel eens 'de wandelende verhalenbank' genoemd, zal ongetwijfeld nog meerdere delen laten volgen. Het boek is uitgegeven door de Stichting Uden in Geschriften. Het is al weer de 30e uitgave van deze stichting. De prijs bedraagt 9,95. Het is verkrijgbaar bij boekhandel Bruna (voorheen Edele Brabant), Primera-Centrum, de Udense VVV en de Heemkundekring Uden.

Alle foto's: Stichting Het Uden-archief van Bressers

Velingklok in werking
Synagoge
Odiliapeel noodkerk
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant