Afbeelding

Nieuw: podcast De Stolp

Algemeen 392 keer gelezen

UDEN | Met de eerste afleveringen is onlangs podcast 'De Stolp' van start gegaan. De Stolp is een gezamenlijk, nieuw initiatief van Naat Piek en de Heemkundekring Uden. De organisaties hebben de handen ineen geslagen om de kostbare verhalen over de eigen lokale geschiedenis vast te leggen en te verspreiden.

Via de podcast op de websites van beide verenigingen kun je iedere maand een nieuw verhaal beluisteren. Mensen van Naat Piek gaan in gesprek met mensen van de Heemkundekring onder leiding van een gespreksleider. Elke keer komt een ander thema of een specifieke gebeurtenis aan de orde. Over voorwerpen die te vinden zijn in het Heemhuis en over verhalen uit het verleden en heden die de moeite waard zijn om vast te leggen.

De Stolp
De naam 'De Stolp' is bewust gekozen. Een stolp symboliseert een bescherming voor mooie spullen maar wil deze tegelijkertijd tonen. In dit geval willen de Heemkundekring Uden en Naat Piek zich beiden inspannen om de mooie verhalen vast te leggen, mensen daarvan te laten genieten maar ook om ze vast te leggen voor het nageslacht. Namens de Heemkundekring Uden ziet Annemieke de Groot alleen maar voordelen. "Het is van groot belang dat we met eigentijdse middelen en social media de verbinding tussen het verleden, het heden en de toekomst leggen. Nu niet vastleggen is een gemiste kans. En ik hoop op deze manier ook een brug te slaan met de volgende generatie. De jongeren van nu willen hopelijk op enig moment toch meer weten over hun roots. Daar zijn ze vaak nu nog niet mee bezig maar ik vind dat we als Heemkundekring ervoor moeten zorgen dat die boeiende verhalen toegankelijk zijn en blijven. Op een aansprekende en eigentijdse manier." Podcast 'De Stolp' is te beluisteren via www.heemkundekringuden.nl en www.naatpiek.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant