Jurgen van Wanrooij  trainer van Erp
Jurgen van Wanrooij trainer van Erp Foto's Peter Kuijpers

Erp nog steeds niet in balans, Jurgen van Wanrooij: 'De punten gaan zeker komen'

Voetbal 580 keer gelezen

ERP – Voetbalclub Erp is weer terug in de eerste klasse waar het eerder slechts één seizoen in verbleef. Momenteel is de situatie weinig rooskleurig, maar nog amper op 1/3 van de competitie zeker niet rampzalig. Ooit in 1930 opgericht door kapelaan Van Hussen, nu bijna 90 jaar later op een voorlaatste plek in de eerste klasse. Niemand in Erp huldigt de gedachte dat dit fout af zal lopen. De club is vol vertrouwen en daar is alle reden toe.

Door: Peter Kuijpers

Erp is een van de weinige clubs die het RKVV nog voor de clubnaam  heeft staan. Een religieuze duiding voor de clubnaam. Veel clubs laten RKVV voortaan weg. RKVV Keldonk wilde dat ook maar er kwamen protesten uit de gemeenschap en bleef het zoals het was. Waar Erp als grootste supporter Pastoor Rombauts heeft, die zelf nog actief voetbalde bij Erp, zal ook daar geen verandering plaatsvinden in naamvoering. En "what's in a name" Erp, dus opgericht in 1930 in het jaar waar het allereerste Wereldkampioenschap voetbal begon in Uruguay met de wedstrijd Frankrijk - Mexico. In Eindhoven werd de eerste frietkraam van Nederland geopend en in Erp zag dus de voetbalclub het levenslicht.


Pastoor Rombauts (L) is een fanatieke Erp supporter 

Seizoen
Het is niet de eerst keer dat Erp in de eerste klasse speelde. In het seizoen 2012–2013 werden de Erpenaren kampioen in de derde klasse D. Het seizoen 2013-2014 daarop, in de tweede klasse H, werden de eerste vijf wedstrijden verloren. Erp herstelde en eindigde op de achtste plek, maar wél met een periodetitel. Ondanks de 0-3 thuis nederlaag in de nacompetitie tegen GSV werd dat in het uitduel gerepareerd met een sensationele 1-5 zege in Genhout (Lbr) Daarna werd in een succesvolle dubbel met LHC de eerste klasse voor het eerst in het bestaan bereikt. Helaas voor de club en trainer Raymond Koenraadt  duurde het verblijf maar één seizoen en gingen de Erpenaren er via de nacompetitie uit. Koenraadt ging naar SBC in Son en André Cornelissen werd zijn opvolger.

Erp op het Erpse gemeentehuis na promotie naar de eerste klasse 

Terugslag
Zondag komt Unitas'30 naar Den Uil. De druk om te winnen is hoog en gezien de stand van de club momenteel te billijken. Wie Erp al een tijdje niet heeft zien spelen ontdekt dat er nogal wat dingen zijn veranderd. Dieuwe van der Heijden is er niet meer bij: "Nee, ik speel tegenwoordig in het succesvolle tweede team. We staan bovenaan in de hoogste reserveklasse van Nederland. Ik had geen zin meer in al die reserve beurten bij het eerste. Ik heb wel gezegd tegen de trainer als hij me nodig heeft ben ik er." Blessures zijn er ook. Toon Barten en Jasper van Goor worden nog gemist, maar ook Yoeri Vissers, die na zijn terugkomst van Blauw Geel'38 nog amper gevoetbald heeft. De man uit Zijtaart revalideert van een kruisbandblessure. Vissers: "Ik heb even een korte terugslag gehad. Ben ongelukkig in een kuiltje getrapt en mijn knie werd dik, maar dat gaat goed nu. Mijn grootste taak die ik mij gesteld heb is dat ik mijn werk als metselaar goed uit kan voeren en in dat traject gaat het prima. Het voetbal komt dan ook wel."

Yoeri Vissers wil eerst zorgen dat hij zijn werk volledig en goed uit kan voeren 

Klasje hoger
De verschillen zijn klein. Bij winst zondag stijgt Erp zo door naar plek tien en ziet er de stand wat zonniger uit. Scoren is in dit geval belangrijk want kansen zijn er vaak te over weet ook aanvaller Emiel van der Sanden: "Ondanks dat we nu een klasje hoger spelen heb ik kansen voldoende gehad. Ik zei tegen mezelf: die moeten er echt wel in Emiel. Tegen SC 't Zand en Rhode bijvoorbeeld hadden er best een paar binnen gemogen vind ik." Unitas'30 werd op 20 oktober afgelast in wordt dus komende zondag ingehaald. De ploeg uit Etten-Leur won zondag met 2-0 van koploper Woezik dat plek één over moest laten aan dorpsgenoot Alverna dat met klein verschil won van Erp.  Om 14.30 uur wordt er afgetrapt op Den Uil waar scheidsrechter Loontjes het sportief voor het zeggen heeft.

Programma zondag 17 november:
17 november: Erp - Unitas'30

Stand:
1. Alverna 8-16
2. Woezik 8-15
3. NEC 8-13
4. Unitas'30 7-12
5. SC 't Zand 8-12
6. HVCH 8-12
7. Brabantia 8-11
8. TOP 8-11
9. Leones 8-11
10. FC Eindhoven AV 8-9
11. Rhode 8-9
12. Nemelaer 8-9
13. Erp 7-7
14. Best Vooruit 8-4

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant