De politie sprak over veilig wonen en veilig bankieren.
De politie sprak over veilig wonen en veilig bankieren.

Kennissessie: 'langer zelfstandig wonen'

Algemeen 1.422 keer gelezen

VEGHEL | De klanten van 55 jaar en ouder van Rabobank Uden-Veghel waren op vrijdag 15 en zaterdag 16 november welkom op het kantoor in Veghel voor de Rabo Kennissessie 'Langer zelfstandig wonen'. Tijdens de bijeenkomst werden de aanwezigen geïnformeerd over de mogelijkheden op het gebied van (mantel)zorg, veiligheid, wonen, pensioen, testament en financiën.

De kennissessie is voortgekomen uit de wens van klanten en leden om antwoord te krijgen op vraagstukken die betrekking hebben tot ouder worden. Vragen zoals: 'hoe zien mijn financiën eruit als ik met pensioen ga?', maar ook vragen over veilig wonen en bankieren. Rabobank Uden-Veghel wil graag maatschappelijk betrokken zijn en de doelgroep 55-plussers helpen met een juiste stap richting de toekomst. Het uiteindelijke doel: zonder zorgen langer zelfstandig blijven wonen.
Om de klanten en leden van Rabobank Uden Veghel te informeren, was een aantal experts uitgenodigd om hun kennis te delen. Notaris Bram van den Boogaart vertelde over de mogelijkheden en werkwijze van een volwacht en levenstestament. Mantelzorgmakelaar Erna van den Elsen en Esther de Bie van Ons Welzijn deelden hun kennis over wet- en regelgeving op het gebied van zorg, wonen, inkomen, werk en welzijn en de financiële gevolgen daarvan. Op het gebied van langer zelfstandig wonen, gaven vanuit de Rabobank Financieel Adviseurs Nancy Timmermans en Nick van de Weijer informatie en advies. Tenslotte maakten Maarten Keijzer van de politie en Lia van Kemenade, Adviseur Dagelijkse Bankzaken van de Rabobank, de deelnemers extra alert op veilig wonen en veilig bankieren.
Verdeeld over twee dagen zijn er ruim 200 klanten van Rabobank Uden-Veghel aanwezig geweest bij de kennissessies. "We helpen onze klanten verder en geven ze vertrouwen voor de toekomst. Daarnaast zorgen we dat onze klanten op een laagdrempelige manier hun vragen kunnen stellen", legt Manager Dagelijkse Bankzaken Yvonne Kemps uit. Rabobank bepaalt aan de hand van de reacties of er in 2020 weer een Rabo Kennissessie voor 55-plussers wordt georganiseerd.

De politie sprak over veilig wonen en veilig bankieren.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant