Afbeelding
Foto: Henk Lunenburg

Eerste vrijwilligerspenning is voor Ans van Rossum (72)

Algemeen 1.371 keer gelezen

UDEN | Ans van Rossum-van Schijndel (72) uit Uden kreeg vanmiddag te horen dat ze is voorgedragen om op 2 januari 2019 de vrijwilligerspenning in ontvangst te komen nemen op het gemeentehuis in Uden.

Wethouder Prinssen verraste Ans met het nieuws bij zwem- en waterpolovereniging Zeester-Meerval in Uden, waar ze sinds 1986 actief is. Ze begon als lid van de zwemcommissie en zat in het bestuur. Op dit moment coördineert ze nog steeds het trimzwemmen binnen de vereniging. Hierdoor maakt ze ook nog steeds deel uit van het Algemeen Bestuur waardoor ze zich sterk maakt voor de trimzwemmers en nuttige inbreng heeft voor wat betreft het onderhoud van het zeesterbad. Verder verzorgt ze de was voor de kantine en zorgt ze ervoor dat deze rond de kerst sfeervol versierd is.

Ook verzorgt ze al 14 jaar lang zwemlessen voor allochtone vrouwen. Deze lessen zijn voortgekomen uit een project vanuit Vluchtelingenwerk Uden en lopen dus nog steeds, alleen nu is Vluchtenlingenwerk er niet meer bij betrokken. Tijdens deze zwemlessen, alleen voor vrouwen, leren met name vrouwen met een migratie achtergrond zwemmen in een veilige omgeving. Naast het geven van de zwemlessen is het integreren en het contact maken met deze vrouwen een heel belangrijk onderdeel. Zo is de afspraak dat er in het zwembad alleen Nederlands gesproken wordt. En al is het soms met handen en voeten, de vrouwen leren naast het zwemmen ook beter Nederlands. Sommige vrouwen zijn er al vanaf het begin bij. Die hebben diploma a, b en c gehaald, maar gaan gewoon door. Het is hun wekelijkse sociale uitje.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant