Afbeelding
Foto: Ziekenhuis Bernhoven

Actiedag in ziekenhuis Bernhoven is begonnen

Algemeen 1.355 keer gelezen

UDEN | Een aantal afdelingen van ziekenhuis Bernhoven neemt vandaag deel aan de landelijke actiedag. Medewerkers vragen extra aandacht voor de beroepsgroep en de uitdagingen waar ze dagelijks mee van doen hebben.

Die uitdagingen zijn onder meer de toenemende werkdruk, het complexer worden van de zorg, de mate van flexibiliteit, het groeiende personeelstekort en een passende cao. "We zouden vooral graag meer tijd voor de patiënt hebben, maar ook voor onszelf", vertelt Ashley Venrooij, die als verpleegkundige samen met een aantal collega's het actiecomité Bernhoven oprichtte in aanloop naar de actiedag. "Aandacht voor de hoge werkdruk vinden we erg belangrijk. Wij zijn geënthousiasmeerd door alle berichten op social media en andere ziekenhuizen. We wilden daarom niet achterblijven." Verschillende afdelingen nemen deel, die ieder op een eigen manier actie voeren. Ook zijn er gezamenlijke activiteiten in de hal. "Je kunt overal zien in Bernhoven dat er actie wordt gevoerd. Door slogans maken wij een statement en vragen wij aandacht voor onze beroepsgroep", legt Ashley uit. "In de centrale hal worden educatieve activiteiten georganiseerd door de medewerkers. Op de verpleegafdelingen worden activiteiten gedaan voor en met patiënten waar wij normaliter geen tijd voor hebben. Zo zetten wij hen en onszelf in het zonnetje."

In de kliniek, op de operatiekamers, bij de afdeling radiologie (Uden en Oss) en bij de verbandkamer en lichttherapie van dermatologie (Uden en Oss) wordt een aangepaste 'zondagsdienst' gedraaid. De patiënt zal weliswaar geen last ervaren van de actiedag. "Alle patiënten zijn hier goed over ingelicht, afspraken zijn verzet en bij de acties staat de patiëntveiligheid centraal. We willen laten zien dat we actie voeren maar doen dit op een patiëntvriendelijke manier. We krijgen gelukkig heel veel positieve reacties en steun. Het leeft inmiddels ook enorm op de afdelingen." De poliklinieken en de prikposten zijn gewoon geopend, medisch specialisten zijn gewoon aan het werk en de spoedzorg is volledig toegankelijk.

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant