Op een speelse manier verbeteren kinderen hun motoriek en coördinatie.
Op een speelse manier verbeteren kinderen hun motoriek en coördinatie.

Voetjebal: nieuw speel- en leerconcept in Uden

Algemeen 636 keer gelezen

UDEN | Voetjebal is het eerste speciale voetballende speel- leerconcept van Nederland voor kinderen van 2 tot en met 5 jaar. Kleuters en peuters maken voor het eerst op een gestructureerde manier (samen met een ouder) kennis met een bal, waarbij de nadruk uiteraard op spel en plezier ligt.

Maar Voetjebal is nog veel meer dan een voetballend speel- leerconcept. Veel basale ontwikkelingsgebieden worden tijdens de training aangesproken. Op een speelse manier verbeteren kinderen hun motoriek en coördinatie en leren ze onder andere kleuren benoemen, synchroon tellen, opdrachten uitvoeren en symbolen herkennen.

Ouderrol
De jongste kinderen kunnen nog niet bij een voetbalvereniging van start gaan. Voetjebal biedt daarom de mogelijkheid aan jonge kinderen om op een speelse manier bezig te zijn met balbehendigheid en motoriek. Peuters leren zelfverzekerdheid bij het lopen alsmede basisprincipes van voetballen, zoals trappen, passen en draaien. De kleuters leren onder meer de bal beheersen. Het unieke aan Voetjebal is dat de ouder een grote rol heeft tijdens de les. Om alle kinderen evenveel aandacht te kunnen geven worden zij aangemoedigd en begeleid tijdens de oefeningen door een ouder. Ouders benoemen bijvoorbeeld de kleur van de pilon die omgeschopt mag worden of tellen samen met het kind hardop mee. Zo krijgt ieder kind zijn eigen, unieke oefening en kan er gericht geoefend worden met het kind. Daarbij draagt Voetjebal bij aan een betere band tussen ouder en kind, 45 minuten 1-op-1 'quality time'.

Voetjebal
Voetjebal is nu 15 jaar actief in Nederland en heeft momenteel in 20 gemeenten in Nederland een Voetjebalafdeling. Onder meer PSV, ADO Den Haag, Heracles en Feyenoord hebben inmiddels een eigen Voetjebalafdeling.

Proef- en kennismakingsles
De lessen worden gegeven in de gymzaal van Speel Leer Centrum De Wijde Wereld en vanaf januari openen we wegens het grote succes en de vele aanmeldingen de 2e locatie in Kindercentrum Raam in Uden. Het eerste lesblok van 10 lessen ronden we eind november af en in januari 2020 starten we met een nieuw lesblok op beide locaties. Op zaterdag 4 januari is er voor kleuter/peuters de mogelijkheid tot het volgen van een proef- en kennismakingsles. Deze wordt gegeven in de gymzaal van Kindcentrum Raam in Uden. De les wordt gegeven van 09.00 tot 09.45 uur en van 10.00 tot 10.45 uur. Op deze manier kan iedereen komen 'proeven' of Voetjebal iets voor jou is. Mocht je hier aan deel willen nemen, schrijf je dan in via de website www.uden-veghel.voetjebal.nl of neem contact op via email udenveghel@voetjebal.com. Geef bij de inschrijving aan dat het om de proef- en kennismakingsles gaat.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant