Afbeelding

Astrologie enorm populair onder hoogopgeleiden in Uden

Algemeen 614 keer gelezen

Astrologie is zo oud als de mensheid en werd jaren als stoffig en zweverig gezien, maar uit onderzoek van de website Mediumchat.nl blijkt dat 57% van de jonge hoogopgeleiden in Uden in astrologie geloven. Waarom interesseren slimme, nuchtere en kritische hoogopgeleiden uit Uden zich voor deze oude 'wetenschap' die in de westerse wereld als bijgeloof wordt bestempeld?

Astrologie is vooral praktisch 
Astrologie heeft volgens de Udense Marijke van Veen, afgestudeerd en werkzaam bij een Bank als accountmanager, niets te maken met geloven. 'Astrologie is vooral praktisch. Als je een geboortehoroscoop van jezelf hebt kun je objectief naar jezelf kijken en betere resultaten behalen. Je leert jezelf en ook anderen beter kennen en begrijpen', vertelt van Veen.

Wetenschap en astrologie
Het was in 1974 dat 186 wetenschappers uit de hele wereld bijeen kwamen en besloten dat astrologie geen wetenschap is. De Udense Marijke van Veen is niet onder de indruk van dit feit. 'Astrologie bestaat al duizenden jaren, in China en Thailand s het heel normaal om een astroloog te raadplegen. Omdat 186 wetenschappers astrologie niet als wetenschap erkennen wil dat niet zeggen dat ze gelijk hebben', aldus van Veen.

Horoscopen in kranten en online
Miljoenen mensen lezen dagelijks hun daghoroscoop, maar dat is volgens Marijke geen echte astrologie. Ze zegt: 'Ik lees ook weleens voor de lol mijn horoscoop in de krant, maar het is commerciële astrologie en wordt uitsluitend gedaan op basis van de positie van de zon. Daghoroscopen hebben niets met professionele astrologie te maken'.

Hoogopgeleide Udenaren staan open voor astrologie
Voormalig president van de Verenigde Staten van Amerika Ronald Reagen, heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij eerst zijn astroloog Caroll Righter raadpleegde voordat hij een belangrijke beslissing moest nemen. Het Thaise hof heeft maar liefst 13 astrologen in dienst.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant