Afbeelding
Foto: Henk Lunenburg

Winterfestijn Uden on ice: 'Bij iedere editie zetten we in op vernieuwing en verbetering'

Algemeen 1.578 keer gelezen

UDEN | Nog even en dan gaat de achttiende editie van Uden on ice van start. Van vrijdag 13 december tot en met zondag 5 januari kunnen ijsliefhebbers weer terecht op de grote overdekte schaatsbaan op de Markt en genieten van een van de vele optredens. De opbouw start vrijdag 6 december na de weekmarkt, zodat het publiek de vrijdag erna weer welkom is op de ijsbaan, in het horecapaviljoen, de Schrobbèlertent en op de icetubebaan.

De achttiende editie gaat op vrijdag 13 december meteen knallend van start met een openingsfeest. Het startsein voor drie weken winterpret. "Een dagje Uden on ice rondom de feestdagen is voor heel veel mensen haast niet meer weg te denken", vertellen Jean-Louis van der Veen en Frans Verwijst, de drijvende krachten achter het winterfestijn. "Je mag wel zeggen dat Uden on ice in achttien jaar tijd écht volwassen is geworden. Een evenement waar tienduizenden mensen van genieten, van jong tot oud. Elk jaar weer. Dat is voor onze trouwe sponsors, de tientallen enthousiaste vrijwilligers én voor ons als organisatoren toch wel het grootste compliment."

Schaatsen als fundament
Het brede activiteitenaanbod vormt een van de belangrijkste pijlers van Uden on ice. De één komt voor het sportieve element op de grote overdekte schaatsbaan, terwijl de ander gaat voor livemuziek, entertainment en gezelligheid rondom de baan. "Bij iedere editie zetten we in op vernieuwing en verbetering, maar het schaatsen blijft wel de basis", stellen Verwijst en Van der Veen. "Neem alleen al het Rabobank Schoolschaatsen in de eerste week: ruim 3200 basisschool- en vmbo-leerlingen binden dan de schaatsen onder. En in samenwerking met het IJSTIJD-project van de KNSB kunnen de kids die de smaak te pakken hebben zich inschrijven voor professionele schaatslessen."

Volop activiteiten voor jong en oud
Na het gratis toegankelijke openingsfeest in het horecapaviljoen op 13 december met de band Jackfire en een gastoptreden van Brian Voet, kan iedereen ruim drie weken terecht bij Uden on ice. Ook Baby Blue, Pater Moeskroen en een keur aan bands en artiesten uit Uden en omgeving komen langs. Net als voorgaande jaren staat de curlingcompetitie weer op de agenda. Inclusief een extra curlingavond, speciaal voor de ondernemersverenigingen uit Uden en Landerd. In gemixte teams strijden zij woensdag 18 december om de Maashorst-curlingcup. De schaatsbaan is vanaf vrijdag 13 december elke dag geopend, ook op feestdagen. Het complete programma is te vinden op www.udenonice.nl.
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant