Nico op de heftruck, te midden van andere vrijwilligers.
Nico op de heftruck, te midden van andere vrijwilligers. Foto: Henk Lunenburg

Vrijwilligerspenning voor Udense Nico Verstraten (76)

Algemeen 1.437 keer gelezen

UDEN | Nico Verstraten uit Uden heeft vanmiddag te horen gekregen dat hij is voorgedragen om op 2 januari 2019 de vrijwilligerspenning in ontvangst te komen nemen op het gemeentehuis in Uden.

Nico Verstraten uit Uden is 76 jaar oud en voorgedragen door Stichting Caritas St. Petrus Uden. De stichting heeft 35 leden en heeft ten doel het helpen van minder bedeelden, zowel in de regio waarin de stichting gevestigd is als op andere plaatsen in de wereld. Nico is altijd bereid om te helpen. Zijn vaste taak is iedere ochtend opgevouwen textiel in een pers leggen zodat het balen worden die daarna vervoerd kunnen worden naar de zustervereniging Caritas Oradea in Roemenië. Ook maakt Nico van hout 'grote kratten' waarin de hulpgoederen gaan, bv. rollators of fietsen of andere hulpmiddelen (die Caritas ontvangt vanuit de omgeving) zodat deze goed aankomen in Roemenië. Verder helpt Nico als er een transport geladen gaat worden voor Roemenië (zeker eenmaal per maand een volle vrachtwagen). Ook andere klusjes die gedaan moeten worden, en dat al 25 jaar lang.

Trouw is hij ook al jaren aan de Petrus Parochie. Hiervoor verricht hij diverse werkzaamheden, onder meer als klusjesman, acoliet, en het bezorgen van de wekelijkse post; ongeveer 10.000 brieven per jaar. Ook is Nico scheidsrechter. Bij de KNVB heeft Nico 35 jaar lang voetbalwedstrijden gefloten. Nu fluit hij in Volkel op zaterdag en zondag nog regelmatig wedstrijden bij de jeugd en senioren, en op maandag- en dinsdagavond zaalvoetbalwedstrijden in Boekel.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant