Afbeelding

Sinterklaas is trots op 'Gezonde School' Aventurijn

Onderwijs 670 keer gelezen

UDEN | Kindcentrum Aventurijn in Uden heeft het vignet Gezonde School behaald. Met het vignet Gezonde School laat het kindcentrum zien dat het voldoet aan de kwaliteitscriteria die zijn opgesteld door deskundigen.

Ook Sinterklaas is trots op hen. Daarom stuurde hij meteen een paar Pieten naar Uden om Kindcentrum Aventurijn te feliciteren met deze prijs en om hen te trakteren op lekkere wortels en mandarijntjes uit Spanje. De Sint vindt dat er bij een feestje natuurlijk best ooit gesnoept mag worden, maar hij vindt het vooral zo leuk dat er op Aventurijn zoveel mogelijk gezond gesnoept wordt.

Op Aventurijn worden speciale Smaaklessen gegeven en er wordt gewerkt, geleerd en gegeten in en uit de eigen Schoolmoestuin. Werken aan gezondheid op school loont. Het draagt bij aan betere schoolprestaties, minder schooluitval en een gezondere leefstijl. Zo zorgt Kindcentrum Aventurijn voor actieve en gezonde leerlingen, een veilige schoolomgeving, een fris klimaat én heeft de school aandacht voor de persoonlijke en sociale ontwikkeling van haar leerlingen. Directeur Jeanne van den Brand van Kindcentrum Aventurijn liet kinderen het cadeautje uitpakken en onthulde zo het vignet. Ze is trots om een Gezonde School te zijn. "Vanaf nu hangt op de gevel van onze school het logo Gezonde School. Zo kan iedereen op het schoolplein zien dat onze school een gezonde school is!"
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant