Wereldkampioenen motorcross bezoeken première in Uden [FOTO'S] | Kliknieuws
Logo kliknieuws.nl/uden
Fans stonden in de rij voor een handtekening. (foto: Ad van de Graaf)
Fans stonden in de rij voor een handtekening. (foto: Ad van de Graaf)
FOTO'S

Wereldkampioenen motorcross bezoeken première in Uden

  •   keer gelezen

UDEN | Enkele honderden motorsportliefhebbers togen gisteravond naar Theater Markant voor de première van de documentaire Code Oranje. Een verhaal van de vier motorcrossers, die voor het eerst in de historie namens Nederland de wereldtitel voor landenteams behaalden. Dat gebeurde op 29 september op het TT Circuit Assen.

Als echte grote sterren kwamen Jeffrey Herlings, Glenn Coldenhoff, Calvin Vlaanderen en reserverijder Roan van de Moosdijk met een limousine aangereden. Duidelijk onder de indruk van het grote aantal fans die hun helden stonden op te wachten ging het viertal het theater in. Na een kort interview door NOS-radioverslaggever Sebastiaan Timmerman begon de documentaire, die liet zien hoe de weg naar het goud verliep. Filmmaker Wout ten Thije maakte de documentaire in opdracht van de Nederlandse motorsportbond (KNMV). De documentaire begint een jaar eerder tijdens de laatste WK wedstrijd voor landenteams in Amerika. Door een blessure van Calvin Vlaanderen verloor het team de hoofdprijs. De weg naar goud was een echte lijdensweg voor de motorcrossers. Glenn Coldenhoff en Jeffrey Herlings raken ernstig geblesseerd en zijn voor lange tijd uitgeschakeld. Dat zorgt voor bondscoach Patrice Assendelft voor de nodige kopzorgen maar hij blijft geloven in de beide rijders. Na afloop van de documentaire stonden de vier crosser in Markant de fans klaar voor een handtekening, een praatje of een selfie met de telefoon.

Code Oranje zal niet in bioscopen of theaters te zien zijn maar is binnenkort alleen te downloaden via de website van de KNMV.

Meer berichten