De McDonald's op het Foodcourt.
De McDonald's op het Foodcourt.

Hangjongeren zoeken andere plekken in plaats van Foodcourt

Algemeen 2.607 keer gelezen

UDEN | Er zijn bijna geen hangjongeren meer te vinden bij het Foodcourt in Uden. Dat blijkt uit een evaluatie tussen de gemeente, politie, boa's en omwonenden. Wel zijn ze nu te vinden op andere plekken in Uden.

Omwonenden klaagden sinds de komst van het Foodcourt over de overlast van hangjeugd, maar merken dat de overlast inmiddels sterk is afgenomen. "Hangjongeren zijn bijna niet meer aanwezig op het Foodcourt", vertelt wethouder Maarten Prinssen. "De boa's en jeugdagenten blijven ongeveer zes keer per dag controleren. Wel heeft de gemeente bericht ontvangen dat jongeren zich verplaatst hebben naar een andere locatie." De gemeente blijft daarom waakzaam en gaat ook daar controleren.

Zwerfvuil
Zwerfafval is een ander soort overlast wat het Foodcourt met zich meebrengt. De hoeveelheid die achterblijft is nog steeds niet onder controle, maar wel verbeterd. Prinssen: "De beheerders van de bedrijven ter plaatsen houden het terrein en een gebied rond de Foodcourt goed in de gaten en ruimen veel vuil op. Maar het afval wat later uit de auto's wordt gegooid is een groter probleem en moeilijker op te lossen. De boete voor het weggooien is hoog maar de pakkans is klein."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant