Logo kliknieuws.nl/uden
Geconcentreerde blikken tijdens de editie van 2019.
Geconcentreerde blikken tijdens de editie van 2019. (Foto: Henk Lunenburg)

Weer Groowt Ujes Diktee in 2020

  •   596 keer gelezen

UDEN | In de raadzaal van het gemeentehuis vindt op vrijdag 14 februari 2020 de 19e editie van het het Groowt Ujes Diktee plaats, georganiseerd door de bibliotheek in samenwerking met Betsie Timmers en Chris van Haandel.  Ongeveer dertig deelnemers zullen gaan strijden wie het Udens dialect het best kan schrijven, ofwel wie de minste fouten maakt. 

Bij deelname aan het dictee heb je er veel aan als je de cursus 'Ujes Leere' hebt gevolgd. Deze cursus bestaat uit vier wekelijkse lessen van 90 minuten en start op maandag 20 januari, om 19.00 uur in de bibliotheek aan het Mondriaanplein. Voor 30 euro zal Chris van Haandel dan probeere aon oew verstând te brenge hoe ge het Újese dialect dient te schrijven. De leidraad van de cursus is het boek 'Ut Újes , een streektaal mi wèèremte èn gevuul'. Het cursusmateriaal wordt bij de eerste les uitgedeeld. Belangstellenden kunnen zich aanmelden tot 13 januari 2020 door het inschrijfformulier op de website in te vullen. Belangstellende Udenaren en niet-Udenaren voor het dictee kunnen zich ook melden op ujesdiktee@kpnmail.nl of ugr@nobb.nl.

Voorafgaand aan het Ujes Diktee, vanaf 15 januari, verschijnen er een viertal puzzels in het Udens dialect, waarvan de prijzen op 14 februari ook worden uitgereikt. De puzzels staan op www.ujesdiktee.nl en www.bibliotheekuden.nl.
 

Meer berichten