Foto: Henk Lunenburg
Foto: Henk Lunenburg

Scholieren ervaren belang fietsverlichting met virtual reality

Onderwijs 372 keer gelezen

UDEN | Leerlingen van het Udens College krijgen vandaag voorlichting over het belang van fietsverlichting. Stichting TeamAlert voert vandaag op de school het project Show Yourself uit, waarbij jongeren door middel van virtual reality ervaren hoe slecht zichtbaar ze zijn zonder verlichting.

De leerlingen ervaren door een VR-bril hoe het voor autobestuurders is als fietsers geen licht gebruiken of slecht werkend licht hebben. Vervolgens gaat TeamAlert het gesprek met hen aan. De ervaring leert dat jongeren zich hierna bewuster zijn van hun zichtbaarheid op de fiets. Wethouder Franko van Lankvelt zal bij wijze van start van het project als eerste proefpersoon de VR-bril opzetten. 2019 is in Noord-Brabant het Jaar van de Zichtbaarheid en wordt er om deze reden nog meer het belang van fietsverlichting benadrukt. Naast dit project, is het project dit schooljaar al zes keer eerder uitgevoerd in Noord-Brabant.

TeamAlert
TeamAlert is een jongerenorganisatie die zich bezighoudt met jongeren en risicogedrag. Vanuit die visie richt TeamAlert zich op uiteenlopende relevante maatschappelijke thema's die jongeren aangaan, zoals verkeersveiligheid, een gezonde leefstijl en slim omgaan met geld. Kijk voor meer informatie over TeamAlert op de website www.teamalert.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant