Logo kliknieuws.nl/uden
De opbouw van het evenement vordert snel. (foto: Henk Lunenburg)
De opbouw van het evenement vordert snel. (foto: Henk Lunenburg)

Schaatsen en shoppen bij 'Volkel op glad ijs'

  •   1072 keer gelezen

VOLKEL | De winter doet al z'n intrede in Volkel vanaf aankomende vrijdag. In de voortuin van woonzorglocatie Sint Antonius wordt momenteel een overdekte schaatsbaan opgebouwd, waar van 6 tot en met 15 december tijdens 'Volkel op glad ijs' geschaatst, gedanst en gedronken kan worden.

Volkel op glad ijs is een samenwerking tussen Stichting Vrienden van Sint Antonius, team Welzijn van Sint Antonius en cateraar Gert-Jan van den Broek. De locatie, de voortuin van Sint Antonius, is een mooie manier om jong en oud met elkaar te verbinden. Het evenement wordt op 6 december geopend met onder andere een lampionnenoptocht en optredens van Saskia & Serge en Sander Bekkers. Dat is het startschot voor allerlei activiteiten waar iedereen aan mee mag doen de komende dagen. Naast de overdekte (kunststof) schaatsbaan is er een verwarmde horecatent, zijn er spelactiviteiten en komen er nog meer artiesten optreden. Op woensdag kun je discoschaatsen met muziek van DJ Boss, en op donderdag wordt er zelfs tijd vrij gemaakt voor een potje sjoelen. Schaatsen zijn gratis verkrijgbaar. Het is niet mogelijk om eigen schaatsen te gebruiken in verband met de kunststofbaan.

Curling
Er is er ook een heus curlingtoernooi op 7, 8 en 10 december. Geïnteresseerden kunnen zich hiervoor inschrijven in teams van vier personen. Voor de winnaar staat de beker al te wachten. Natuurlijk kan een kerstmarkt niet ontbreken bij een winterevenement. Op zaterdag 14 december kunnen er dan ook allerlei kerstcadeaus gekocht worden rondom een 9 meter hoge wensboom. De ijsbaan wordt vrijdag om 19.15 uur geopend. Toegang is gratis. Het gehele programma is te vinden op www.volkelopgladijs.nl.

Meer berichten