Logo kliknieuws.nl/uden
Foto: Henk Lunenburg

Vrijwilligerspenning voor Udense Nellie Kerkhof (69)

  •   815 keer gelezen

UDEN | Nellie Kerkhof (69) uit Uden mag op 2 januari een vrijwilligerspenning in ontvangst komen nemen op het gemeentehuis. De vrijwilligster werd zondagmiddag verrast door wethouder Maarten Prinssen.

Nellie Kerkhof is voorgedragen door Gospelkoor Adaja. Nellie is ruim 20 jaar lid van het koor en sinds 2006 is zij voorzitter. Het koor verzorgt concerten bij evenementen in verzorgingshuizen, bejaardenhuizen en bij vieringen in kerken. Gemiddeld één keer per maand wordt in de kerk of voor een andere organisatie of vereniging een optreden verzorgd. Nellie is de contactpersoon voor het koor. Bijna dagelijks is ze hier mee bezig. Ze heeft overleg met organisatoren van evenementen, woont de vergaderingen bij van de kerkorganisatie in verband met de indeling van de missen, en informeert de koorleden en de comboleden over alle zaken die voor het koor van belang zijn. Nellie is de centrale spil waar het hele koor op steunt. Zij denkt overal aan, vindt voor elke situatie een oplossing en zingt daarnaast enthousiast in het koor mee.Ook de organisatie van de uitwisseling met Gospelkoor Masithi uit Lippstadt neemt ze voor haar rekening. Nellie regelt de ontvangst, de lunch, de repetitieruimte en de uitvoeringsruimte om beide koren een concert te laten verzorgen. Dit jaar viert het Gospelkoor hun zilveren jubileum. Dit viert het koor vandaag met een groot optreden in Theater Markant. Ook hierbij heeft Nellie weer een grote rol gespeeld bij het zoeken naar sponsoren en het organiseren van alles.

Daarnaast is Nellie ook medewerkster van de Zonnebloem Uden, Volkel, Odiliapeel, waarvoor ze mensen bezoekt en zorgt dat elke medewerkster met haar of zijn verjaardag een kaartje krijgt. In haar vrienden en familie is ze mantelzorgster waar nodig is.

Meer berichten