Duel Veghel - Uden in 'Ujes' voordeel beslecht

Udense Saturnus vrouwen blijven Skunk de baas

Sport 412 keer gelezen

Na vorige week gewonnen te hebben van de directe concurrent voor klasse behoud, was koploper Saturnus de tegenstander. Skunk begon voortvarend waar Saturnus totaal verrast werd. Via goed aanvalsspel, servicedruk en door goed te verdedigen kregen de toeschouwers een prachtig schouwspel te zien. Skunk bouwde langzaam maar zeker een voorsprong op van drie a vijf punten op. Dit gaf vertrouwen om toch een setje af te snoepen van de koploper en dat lukte met maar liefst vijf punten verschil werd de eerste set gewonnen. Setstanden: 25-20, 20-25, 25-22, 24-26 en 12-15

De tweede set begonnen de dames uit Veghel niet zoals de eerste set, mede doordat Saturnus er een tandje bij zette. Hier had Skunk geen antwoord op. Bij een setstand van 12-18 nam Bart een time out om de puntjes op de bekende i te zetten en dat hielp. Skunk kwam herboren terug in de wedstrijd tot zelfs 18-18, maar toen was de pijp leeg en won Saturnus deze set met dezelfde stand.De derde set leek heel veel op de eerste, wederom met mooi volleybal werd de tegenstander in het nauw gedreven en liep Skunk naar een comfortabele voorsprong, iets wat op de tribune met veel gejuich begroet werd. Echter Saturnus gaf niet op en knokte zich terug in de wedstrijd, waardoor het op het laatst nog spannend werd. In een prachtige ambiance en sfeervolle zaal vonden we net op tijd weer de power om deze set over de streep te trekken.De vierde set was er eentje om door een ringetje te halen met prachtige rally's, goed aanvalsspel werd er door beide partijen gevochten voor elk puntje. Dit ging zo door tot over de helft van de set, langzaam maar zeker liep Saturnus weg van de Veghelse dames, maar Skunk zal Skunk niet zijn om zich gewonnen te geven en knokte zich helemaal terug in de wedstrijd. De dames uit Uden protesteerde zelfs regelmatig bij de scheidsrechter als een bal de lijn raakte. Uiteindelijk wonnen ze deze set met moeite 24-26. De vijfde set moest de beslissing brengen, zoals zo vaak voor Skunk. Helaas lukte het vandaag niet om deze set te winnen, vermoeidheid speelde denk ik parten. Maar ze kwamen met opgeheven hoofd van het veld en kregen een warm applaus van de tribune.Volgende week wordt het een ander verhaal, uit naar de rode lantaarndrager van deze competitie. Onderschat Apollo Mill niet, want een kat in het nauw maakt rare sprongen.