UDI'19 won bij Halsteren.
UDI'19 won bij Halsteren. Foto: RKSV Halsteren

UDI'19 beloont zichzelf nú wel: Halsteren koploper af

Voetbal 1.133 keer gelezen

HALSTEREN | UDI'19/CSU heeft voor een verrassing gezorgd door Halsteren met 0-1 te verslaan. De Udenaren -zonder Sam Wassenberg en Raoul Oomen- beloonden een prima partij tegen de koploper met een minimale maar terechte overwinning. De enige goal kwam van de voet van Roald van Hout.

Lodewijk de Kruif moest sleutelen aan zijn elftal omdat Wassenberg (blessure) en Oomen (ziek) ontbraken. De Edenaar bracht Ferhat Coskun en schonk nieuweling Anass Aamri zijn eerste basisplaats. Geheel in lijn met de vorige wedstrijden, toonde UDI'19 weinig ontzag voor de tegenstander. Heel veel grote kansen kregen de Udenaren niet, maar wel de allerbeste: Aamri dolde drie man en legde de bal op een presenteerblaadje voor Paul van der Vlist, die de bal onderkant lat schoot. In de tweede helft eenzelfde spelbeeld, maar dit keer werd wel een bres gevonden in de defensie van Halsteren. Roald van Hout volleerde na 70 minuten de bal knap achter doelman Andy Steging. Vlak voor tijd kende UDI'19 nog wel wat mazzel toen Karim Didi tegen de grond werd gewerkt, maar de scheidsrechter niets van een penalty wilde weten. De Kruif: "Ik had er niet aan moeten denken dat we weer met slechts een puntje in de bus hadden moeten stappen. We hebben prima gespeeld en terecht gewonnen. We hebben misschien één halve kans weggegeven tegen een ploeg die voor de titel gaat. En door deze overwinning hervinden we ook weer de aansluiting met de ploegen net onder de top-drie." Onder hen Baronie (vierde), komende zondag te gast in Uden. "Opnieuw een prachtige uitdaging voor dit team."