Stijn van de Broek maakte de winnende bij TOP. (Archieffoto: Pion Steeg)
Stijn van de Broek maakte de winnende bij TOP. (Archieffoto: Pion Steeg)

1C: Vreemd incident bij Erp - FC Eindhoven, zwaarbevochten winst TOP, Rhode verliest

Voetbal 774 keer gelezen

Wat er vandaag bij Erp - FC Eindhoven AV gebeurde, was zeer opmerkelijk te noemen. Gevoetbald werd er in ieder geval niet, als we de warming-up tenminste niet meetellen. TOP en Rhode kwamen met wisselend succes wel in actie in de eerste klasse C.

Erp tegen FC Eindhoven AV ging vandaag niet door. Beide ploegen stonden wel op het veld, maar de scheidsrechter keurde de shirts van de Eindhovenaren af omdat ze teveel op die van Erp leken. De bezoekers kregen toestemming van de sponsor om in de uitshirts van Erp te voetballen, maar dat ging uiteindelijk niet door. "Ik vond het heel vreemd wat er vandaag gebeurde. Ik heb de scheidsrechter en zijn assistenten ook niet meer kunnen spreken, want toen de wedstrijd vlak voor 14.30 uur werd afgelast, waren ze heel snel van het sportpark verdwenen. Wij kunnen hier in ieder geval niets aan doen", liet Erp-trainer Jurgen van Wanrooij weten.

Rhode - Unitas'30 2-4
De nederlaag van Rhode tegen Unitas'30 kwam hard aan bij de thuisploeg. Trainer John Meijs vond dat zijn ploeg in de eerste helft te makkelijk tegen tegendoelpunten aanliep. "Drie aanvallen leverden drie doelpunten op. In de tweede helft probeerden me nog meer naar voren te spelen en na de 2-3 van Mark van der Zanden (die ook de 1-1 maakte, red.) lieten we grote mogelijkheden op de gelijkmaker liggen. Tien minuten later liepen we echter tegen een counter aan. We hebben het daarna nog wel geprobeerd, maar de overtuiging was er niet meer."

TOP - Best Vooruit 3-2
Best Vooruit is dit seizoen de zwakste ploeg in de eerste klasse C. Toch wisten de Bestenaren het TOP nog knap lastig te maken. Voor rust was er geen vuiltje aan de lucht. TOP-trainer Bas Gösgens: "Best Vooruit was maar met één opdracht naar Oss gekomen en dat was de bus te parkeren. We hadden denk ik wel 90 procent balbezit. Via Quincy Broers kwamen we op 1-0 en alles leek erop dat we met drie vingers in de neus gingen winnen. In de rust heb ik er wel op gehamerd dat we rustig moesten blijven in de opbouw en niet teveel risico's moesten nemen. Dat ging echter fout in de tweede helft." Het was Best Vooruit dat verrassend op gelijke hoogte kwam en zelfs een 1-2 voorsprong nam. "We willen zo graag voetballen en veel jongens staan voor de bal. We moeten onszelf dan wel belonen, want bij 2-0 is de wedstrijd beslist. Uit tegenstoten was het echter de tegenstander die toesloeg. We moeten ons ervan bewust zijn dat dat onze handicap is. Daar gaan we verder aan werken." Na de 1-2 achterstand toonde TOP veerkracht en nam het het initiatief weer in handen. Via Tuithof werd het 2-2 en een benutte penalty van Stijn van de Broek leverde TOP alsnog de winst op. "Een terechte overwinning, maar wel een zwaarbevochten", sluit Gösgens af.

Eerste klasse C:
TOP - Best Vooruit 3-2
Rhode - Unitas'30 2-4
Woezik - Brabantia 0-0

1. Alverna 10-22
2. TOP 11-20
3. Brabantia 11-18
4. NEC 10-17
5. Unitas'30 11-16
6. Woezik 11-16
7. Nemelaer 10-15
8. Leones 10-14
9. FC Eindhoven AV 10-13
10. HVCH 10-13
11. Erp 10-13
12. SC 't Zand 10-12
13. Rhode 11-9
14. Best Vooruit 11-4

Nemelaer - HVCH
Brabantia - SC 't Zand
Unitas'30 - TOP
FC Eindhoven AV - Rhode
Leones - Erp
Best Vooruit - Woezik
NEC - Alverna
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant